Hotărâri pentru spital luate de Consiliu Local

Două proiecte de hotărâre privind activitatea spitalului municipal au ajuns miercuri pe masa consilierilor locali. Este vorba despre un proiect prin care aleșii au votat ca unitatea medicală din orașul nostru să poată participa în cadrul programului POIM, cu proiectul vizând recuperarea a peste 2 milioane de lei, bani cheltuiți pentru achiziționarea materialelor și echipamentelor în starea de urgență și de alertă. Un alt proiect de pe ordinea de zi a fost cel prin care au fost aleși cei doi reprezentanți ai Consiliului Local în Consiliul de Administrație al Spitalului. 

La ședința ordinară a lunii iunie a luat parte și președinta Consiliului de Administrație a Spitalului Municipal, Mariana Câju, care a explicat proiectul prin care unitatea medicală dorește să recupereze de la UE sumele de bani cheltuite pentru gestionarea crizei COVID. Dacă va fi eligibil acest proiect, din banii recuperați vor fi realizate alte investiții în aparatură medicală, necesară spitalului.

consiliu2Spitalul Municipal Făgăraș a avut pe ordinea de zi a Consiliului Local un proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru un proiect european, pe POIM, în ceea ce privește gestionarea crizei COVID . Recuperăm în jur de 2,2 milioane , bani europeni pentru echipamentele medicale și materialele sanitare pe care le-am achiziționat pe perioada stării de urgență și a stării de alertă.“, ne-a declarat Mariana Câju, președ. Consiliului de Administrație al Spitalului Municipal Făgăraș.

Un al proiect de hotărâre de pe masa aleșilor locali a fost cel prin care trebuiau aleși reprezentanții Consiliului Local în Consiliul de Administrație al Spitalului Municipal. Au fost două propuneri. Prima, cea care a fost și aprobată de majoritatea consilierilor locali, a fost să se continue cu aceeași reprezentanți. Este vorba de directorul ec. al Primăriei Făgăraș, Dan Ludu și Bogdan Taflan, directorul Asistenței Sociale. O a doua propunere, care nu a fost agreată de majoritatea aleșilor, au fost consilierii locali Cristina Paicu și Corina Polmolea.

Al doilea motiv și cel mai important pentru care am venit în fața Consiliului Local Făgăraș este acela  de a-mi susține cei doi colegi, reprezentanți ai Consiliului Local în Consiliul de Administrație al spitalului, al căror mandat a expirat și să susțin de asemenea raportul pe care ei l-au făcut în fața Consiliului local și să informez de toată activitatea pe care noi am avut-o la Spitalul Municipal Făgăraș în ultimii 3-4 ani. A fost în opinia mea o activitate de excepție. Eu îmi doresc și s-a votat acest lucru să continui cu aceste două persoane. Le mulțumesc de asemenea și doresc să continui cu reprezentanții Direcției de Sănătate Publică, membri ai CA Făgăraș. Eu consider că în perioada următoare, proiectele importante pe care dorim să le realizăm au nevoie de contribuția acestor două persoane. Este vorba despre directorul economic al Primăriei Făgăraș, domnul Dan Ludu și domnul Bogdan Taflan, pe partea socială. Dezavuez intervențiile unor consilieri locali și nu onorează partidele politice care trimit în Consiliul Local astfel de persoane, care urmăresc doar să atace ceea ce se realizează ca politici sanitare la Spitalul municipal Făgăraș. Este păcat că nu este pacientul cel mai important motiv pentru care să ne întrunim și să luăm cele mai bune decizii. La Spitalul Municipal Făgăraș, cum spuneam, activitatea colegilor și a subsemnatei, și fără falsă modestie, a fost una de excepție. Pentru acest motiv, cred că ne cunoaște o țară întreagă și dorim să ne continuăm activitatea și pe acest mandat.“, a mai spus Mariana Câju.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.