Fosta Școală nr. 3 din Combinat, transformată într-un centru educativ pentru copii

Clădirea unde până în urmă cu 6 ani a funcționat Școala Gimnazială numărul 3  va fi concesionată. Asta au decis aleșii locali astăzi în cadrul ședinței ordinare, însă nu înainte de a discuta subiectul pe parcursul a aproximativ o oră. O solicitare pentru a concesiona această clădire, care se degradează de la o zi la alta, a venit din partea unei asociații pentru a desfășura aici activități educative și recreative pentru copii. 

De mai bine de 6 ani, porțile Școlii Gimnaziale numărul 3 s-au închis odată cu fuziunea acestei instituții de învățământ cu Liceul „Aurel Vijoli“. Astfel că imobilul a început să se degradeze. În urmă cu mai bine de două luni Asociația „Copii cu caracter“, care își desfășoară în prezent activitatea pe strada Morii din Făgăraș au făcut o solicitare de a concesiona acest imobil cu intenția de a investi aici peste 1,3 milioane lei, în vederea amenajării acestuia pentru activități educative, contra cost. La ședință a fost prezent și președintele asociației, Cristian Rădoiaș, care a explicat consilierilor locali ce fel de activități vor fi desfășurate aici.

Există un interes din partea unei asociații de a concesiona acel imobil pentru a-l transforma într-un centru educațional pentru copiii cu vârste cuprinse între 2 și 6 ani. Acea asociație vine cu o investiție proprie și reabilitează imobilul și ulterior oferă părinților și copiilor o activitate pe care ei și-o doresc. Această activitate există în municipiul Făgăraș, pe strada Morii, dar au un spațiu foarte mic și datorită cererilor părinților doresc să se extindă. Au venit cu o solicitare la primărie, noi le-am pus la dispoziție mai multe imobile pentru a le studia și s-au oprit la acest imobil.“, ne-a declarat Gheorghe Sucaciu, primarul Făgărașului.

Potrivit primarului, pentru acest imobil s-a încercat accesare de fonduri nerambursabile, însă punctajul a fost mic din cauza lipsei activității de aici.

Am încercat să obținem fonduri pe două cereri de finanțare, dar neexistând activitate nu ai un punctaj mare și nu am reușit să prindem finanțare“, ne-a mai spus primarul Făgărașului.

Discuțiile la acest proiect de hotărâre au durat aproape o oră, însă într-un final a fost aprobat. Vezi video.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.