Petiție pentru luarea unor măsuri urgente privind protejarea omului și a bunurilor sale în fata atacurilor urșilor

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Țara Făgărașului a lansat o petiție online, petiție prin care se dorește  luarea unor masuri urgente privind protejarea omului si a bunurilor sale in fata atacurilor urșilor, conservarea unui număr optim de ursi, implicarea specialiștilor in luarea deciziilor. Totodată, marți, 29 iunie 2021, începând cu ora 12.00 va avea loc la București, în fața Ministerului Mediului Apelor și Pădurilor o manifestare pașnică ce are ca scop aducerea la cunoștința autorităților a situației reale din țară cu privire la problemele cauzate de numărul mare de animale sălbatice, scăpate de sub control : urși, lupi, mistreți, castori; a pagubelor create de acestea fermierilor precum și riscurile zilnice la care oamenii sunt expuși ca urmare a întâlnirilor cu ursul.

Sunt așteptați să participe reprezentanți ai celor afectați precum și cei interesați de acest subiect.

Vocea celor afectați trebuie să fie auzită și să conteze în luarea decizilor și găsirea unor soluții.

Din cauza faptului ca la solicitarea Federatia Oierilor de Munte din Romani, catre Primaria Municipiului Bucuresti, privind organizarea manifestatiei pasnice, din data de 29.06.2021, din fata Ministerului Mediului, s-a primit raspunsul cu numarul 1966989/2532/25.06.2021, prin care se aproba doar prezenta unui numar maxim de 100 de persoane la manifestatie, organizatorii anunță faptul că numărul participanților va fi limitat. Însă, oamenii sunt invitați să fie alături prin semnarea unei petiții accesand linkul de mai jos.

https://www.petitieonline.com/petitie_pentru_luarea_unor_masuri_urgente_privind_protejarea_omului_si_a_bunurilor_sale_in_fata_atacurilor_ursilor_conservarea_unui_numar_optim_de_ursi_implicarea_specialistilor_in_luarea_deciziilor

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.