Iluminatul public va fi modernizat în comuna Beclean

Dacă în multe comune din Țara Făgărașului iluminatul stradal a fost modernizat anii trecuți, la Beclean a rămas același sistem de iluminat vechi și cu un consum mare de energie electrică. Deși s-au încercat diferite variante în anii trecuți, proiectele propuse au fost blocate în Consiliul Local. Acum însă s-a găsit o altă soluție și deja a fost semnat contractul pentru modernizarea cu tehnologie LED a mai mult de jumătate din iluminatul stradal. 

Cea mai mare parte a banilor vin în urma unui proiect depus anul trecut de Primăria Beclean la Administrația Fondului de Mediu. Valoarea proiectului este de 605.000 lei din care 500.000 lei sunt bani nerambursabili de la AFM. Vestea bună este că zilele trecute a fost semnat contractul de execuție a lucrărilor, iar în curând va începe modernizarea iluminatului.

motrescu hurezAm semnat contractul pentru modernizarea iluminatului public, pe DN1, înlocuit cu corpuri de iluminat moderne, cu LED, cu teledetecție. De asemenea, vor fi 266 de corpuri de iluminat pentru toată comuna. Vor fi înlocuite corpurile de iluminat în fiecare sat, însă nu vom putea acoperi  toate zonele. În prezent avem 506 corpuri de iluminat, iar acum vom înlocui doar 266“, ne-a spus primarul comunei Beclean, Claudiu Motrescu.

Pentru a realiza modernizarea întregii rețele de iluminat public, autoritățile locale spun că vor să mai depună un proiect pentru a obține o finanțare nerambursabilă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.