Concert Regal la Filarmonica Brașov

Joia aceasta, Filarmonica Brașov propune un concert simfonic extraordinar dedicat aniversării a 100 de ani de la nașterea Majestății Sale Regele Mihai I.

Anul acesta se împlinesc 100 de ani de la nașterea  Majestății Sale Regele Mihai I. Pentru a marca această ocazie, Filarmonica Brașov a pregătit un eveniment cu tematică regală.

Concertul va avea loc joi, 17 iunie 2021, începând cu ora 19 și va fi o colaborare cu Festivalul Internațional „George Enescu”. Orchestra Filarmonicii Brașov va fi dirijată cu această ocazie de maestrul Răzvan Apetrei. Programul este compus doar din compoziții cu temă regală iar spectatorii vor putea asculta câteva piese care vor fi în primă audiție românească, iar una care va fi chiar în primă audiție absolută. Este vorba despre „Rugăciunea Reginei Maria pentru cei căzuți (Oratoriul Câmpuri de maci)” compusă de Livia Teodorescu-Ciocănea.

Mai mult, în cadrul concertului va urca pe scena Sălii Patria și Corul Regal, care se află sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principele Radu al României. Corul va fi dirijat de maestrul Antonel Temistocli.

Ca soliști, publicul îi va putea asculta pe: Cristiana Mihart (pian), Daniela Bucșan (soprană), Alina Silvia Dragnea (mezzosoprană) și Iustinian Zetea (bas).

Acesta este penultimul concert simfonic din această stagiune a Filarmonicii Brașov, ultimul concert având loc în data de 24 iunie.

Ultimul recital al acestei stagiuni a Filarmonicii Brașov va avea loc marți, 15 iunie, începând cu ora 19 și îi va aduce împreună pe Izsák Jenő (clarinet), Radu Croitoru (violoncel) și Ioan-Dragoș Dimitriu (pian), care vor interpreta piese de Ludwig van Beethoven și Johannes Brahms.

Biletele pentru toate evenimentele se pot procura de la casieria Filarmonicii Brașov sau online pe siteul bilet.ro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.