Premieră pentru Victoria. 50.000 de lei alocați pentru proiectele cetățenilor

După modelul altor orașe și Victoria va implementa în premieră, din acest an „bugetarea participativă“. Astfel,  victorienii pot să se implice în stabilirea priorităților de investiții pentru anul 2021. Aceștia vor avea la dispoziție o sumă de bani din bugetul local al anului 2021, din care vor fi finanțate mai multe proiecte, pe care ei le vor propune și le vor susține, prin vot electronic, pe o platformă online, special realizată în acest scop.

camelia bertea1Bugetarea participativă a fost o inițiativă a colegilor mei USR-PLUS. Este un proiect de hotărâre depus de ei, inițiatorul principal este Cosmin Cățănaș. Bugetarea participativă a fost votată în ședința de Consiliu Local. De asemenea a fost votată și comisia care asigură evaluarea acestor proiecte și au fost aleși membri, inclusiv din comunitate. A fost ales ales un reprezentant al unui ONG și un reprezentant al cetățenilor. A fost un vot online și primii doi clasați, pe baza votului online au fost invitați în ședința de Consiliu Local iar în ședință s-a votat dintre cei doi după ce și-a prezentat CV-ul fiecare dintre ei și a rămas unul. “, ne-a spus Camelia Bertea, primarul orașului Victoria.

Locuitorii orașului Victoria pot depune proiecte începând cu data de 14 iunie, proiecte care se vor adresa întregii comunități.

„Am alocat 50.000 lei pe bugetare participativă. Sunt multe proiecte  care pot fi implementate și pot fi luate exemple de bună practică și din alte localități, cum s-au făcut și la Făgăraș, de exemplu rastel pentru biciclete, poate fi o sală de gimnastică pentru copii, poate fi o aplicație SMART, poate fi orice de care să beneficieze toți cetățenii și să fie gratuit“, ne-a mai spus Camelia Bertea

Program Bugetare Participativă – Orașul Victoria
„Tu decizi pentru Victoria!”

✅ 14.06.2021 – Lansarea platformei electronice
✅ 14.06.2021 – 11.07.2021 – Înscrierea online a proiectelor si informarea cetățenilor asupra Campaniei și bugetului acesteia. Pe site-ul www.primariavictoria.ro si promovarea / informarea cetățenilor pe grupurile de Social Media.
✅ 12.07.2021 – 18.07.2021 – Avizarea proiectelor de către Grupul de Lucru Bugetar Participativ. Una sau doua ședințe ale Grupului de Lucru Bugetar Participativ in care se vor alege proiectele care îndeplinesc condițiile de eligibilitate.
Comisia își rezervă dreptul de a optimiza proiectele propuse, atât prin îmbunătățiri din punct de vedere tehnic cât și prin estimarea mai eficientă a costurilor.
✅ 19.07.2021 – 25.07.2021 – Votul online al proiectelor. Vot on-line pe site-ul www.primariavictoria.ro si promovat pe grupurile de Social Media cu proiectele avizate de către Grupul de Lucru Bugetar Participativ. În funcție de bugetul Campaniei, cele mai votate proiecte vor fi implementate.
✅ Începând cu August 2021 – Implementare din partea administrației și monitorizare din partea Grupului de Lucru Bugetar Participativ.

http://www.primariavictoria.ro/images/uploads/documente/Program_Bugetare_Participativă_2021.pdf

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.