Făgărășenii invitați la concursul „Fii tu vedeta Țării Făgărașului!“

Asociația Țara Făgărașului lansează campania ”Vara Făgărașului”, o inițiativă inedită, cu scopul promovării turistice a zonei.

Asociația Țara Făgărașului va lansa, astăzi, în parteneriat cu blogul „Călător în Bascheți“, campania ”Vara Făgărașului”. Inițiativa are ca obiect principal promovarea Țării Făgărașului, ca destinație de neratat vara acesta, dar și ca o alternativă sigură la destinațiile deja consacrate în sezonul estival.

vatra fagCampania va debuta, astăzi, în jurul orei 20:00, printr-un challenge inedit în Social Media: pe Facebook și Instagram. Sub sloganul ”Fii tu vedeta Țării Făgărașului!”, comunitatea locală este invitată să îi convingă pe români, printr-un videoclip postat pe conturile acestora de socializare, să-și petreacă vacanța, vara aceasta, în Țara Făgărașului.

”Oamenii locului sunt cei mai autentici și mai eficienți promotori ai unei destinații turistice. Așa că ne-am gândit ca vedeta campaniei de promovare turistică a Țării Făgărașului să fie chiar comunitatea locală. Fie că vorbim de oameni care cred cu toată inima că satul lor este cel mai frumos sau cunosc un loc special din Țara Făgărașului, au o afacere în turism, o pensiune de care turiștii trebuie să audă sau un punct gastronomic, care să încânte oaspeților papilele gustative, cu toții sunt invitați să arate asta, cu mândrie, țării întregi”, a declarat Florin Ioani, Președintele Asociației de Dezvoltare Intercomunitară – Țara Făgărașului.

Provocarea se desfășoară sub forma unui concurs, prin care orice membru al comunității Țării Făgărașului este îndemnat să posteze pe conturile personale de Facebook sau de Instagram un videoclip, prin care să arate unicitatea satului sau locului lor și să-i îndemne pe turiști ca vara asta să vină în Țara Făgărașului. Postările trebuie să fie publicate în Feed, să fie însoțite de haștagul oficial al campaniei #VaraFagarasului, de un tag spre pagina Țara Făgărașului și de mesajul ”Vara asta, hai în Țara Făgărașului!”.

Ceea ce face, cu adevărat, special concursul este faptul că toate videoclipurile vor fi repostate la Story pe paginile Țara Făgărașului, dar și pe rețelele sociale ale Călător în Bascheți, dând astfel șansa participanților ca videoclipul lor să fie promovat și să ajungă la o comunitate de peste 400.000 de oameni.

Videoclipurile pot fi de orice fel. Fie că sunt făcute cu telefonul sau cu o cameră de filmat, că sunt mai lungi sau mai scurte, emoționante sau amuzante, fie că prezintă un loc de poveste, un sat frumos, o pensiune cochetă, un fel de mâncare cum doar aici găsești sau un port popular din zonă, important este să inspire. Noi ne-am îndrăgostit de Țara Făgărașului și e locul magic care merită să fie pus pe harta turistică a României vara asta”, a declarat Laura Vereha, fondator Călător în Bascheți.

Premiul constă în filmarea și editarea unui videoclip profesionist, de înaltă calitate, la locul promovat de câștigător și este oferit de Asociația ”Țara Făgărașului”. Acesta va fi postat, ulterior, pe rețele sociale Călător în Bascheți și Țara Făgărașului, câștigătorul beneficiind astfel de promovare gratuită pe una dintre cele mai prestigioase platforme de călătorii din România.

Concursul se desfășoară în perioada 7 – 27 iunie, iar câștigătorul va fi anunțat pe 1 iulie 2021. Participanții sunt rugați să consulte regulamentul publicat pe pagina https://tarafagarasului.com/

Pentru a fi luate în calcul, toate videoclipurile vor fi trimise, ulterior postării, spre Asociația Țara Făgărașului la adresa de mail: tara.fagarasului@yahoo.com. Cele mai vizualizate 5 videoclipuri de pe Facebook și cele mai vizionate 5 videoclipuri de pe Instagram vor intra în Marea Finală, unde fondatorii Călător în Bascheți, Laura Vereha și Sebastian Secan, vor desemna, prin jurizare, marele câștigător.

Campania ”Vara Făgărașului” va mai cuprinde o serie de articole și postări publicate pe paginile Călător în Bascheți, prin care vor fi promovate mai multe destinații de poveste din zonă, dar și un giveaway pe contul de Instagram Călător în Bascheți, prin care participanții vor putea câștiga o vacanță pentru două persoane în Țara Făgărașului.

”Vara Făgărașului” este doua inițiativă amplă, de acest fel, după ”Țara Făgărașului – destinația anului 2020”, campanie demarată de Asociația Țara Făgărașului și care s-a dovedit un real succes, anul trecut. De asemenea, Călător în Bascheți, partenerul campaniei lansate, astăzi, este unul dintre cele mai populare bloguri de călătorii din România. Cu peste 250.000 de urmăritori pe Facebook, 131.000 pe Instagram și 377.000 pe Tik Tok și 1.026.000 recordul de vizitatori unici pe lună, calatorinbascheti.ro este cel mai citit site din România pe contentul de travel care vizează destinațiile din țară, se arată în comunicatul de presă transmis de Ioana Radevici – Director Executiv A.D.I. – Țara Făgărașului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.