De azi încep înscrierile la Bacalaureat

De azi până în 4 iunie se fac înscrierile pentru examenul de Bacalaureat, sesiunea de vară. Pentru cei din această promoţie, înscrierile sunt făcute de către şcoală. Cei din promoţiile anterioare trebuie să se înscrie ei.
În altă ordine de idei, elevii claselor a XII-a şi a XIII-a încep acum ultima săptămână de şcolă din viaţa de licean. În 4 iunie, pentru ei se încheie cursurile, pentru că urmează examenul maturităţii. Ca şi anul trecut, probele de compeetenţe vor fi echivalate. Probele scrise încep din 28 iunie, cu Limba şi literatura română. În 29 iunie este proba obligatorie a profilului (istorie sau matematică), iar în 30 iunie – proba la alegere a profilului şi specializării. În 1 iulie vor mai da examen doar cei cre au învăţat în limbile minorităţilor naţionale – la Limba şi literatura maternă. Rezultatele vor fi afişate în 5 iulie, iar candidaţii vor avea tim între orele 12.00 şi 18.00 să depună contestaţii, dacă vor fi nemulţumiţi de note. Rezultatele finale, după rezolvarea contestaţiilor, vor fi afişate în 9 iulie.
Cei care pica examenul în sesiunea de vară sau, din diverse motive, nu se pot prezenta la aceasta, mai au o şansă în sesiunea din august-septembrie. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că nu va exista o sesiune specială de Bac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.