Suprafața pădurii de la Șercaia a crescut, în urma acțiunilor constante de plantare de puieți

Este deja cunoscut faptul că Șercaia este una din comunele în care de 16 ani au loc acțiuni de plantare de puieți. Anual, în jur de 40.000 de puieți sunt plantați pe terenurile infertile ale comunei, terenuri care s-au transformat deja în mici păduri. Potrivit primarului comunei Șercaia, Cristinel Paltin, suprafața împădurită a comunei s-a mărit considerabil. 

Și în această primăvară, la Șercaia s-au plantat puieți de salcâm. 40.000 de fire, la fel ca și anul trecut vor prinde rădăcini în comuna făgărășeană.

Am plantat 40.000 de puieți, a mers mult mai bine decât în anii trecuți. În principal, au fost completări în zonele unde nu s-au prins din anii trecuți, pentru a întregi suprafața și până într-un final, pe firul apei se va ridica o perdea verde care va da un aer proaspăt întregii localități. “, ne-a spus Cristinel Paltin, primarul comunei Șercaia.

Și pentru că la Șercaia se plantează pe terenurile neproductive de 16 ani, deja multe din aceste suprafețe au primit statul de pădure și au fost date, conform legii, în administrarea ocolului silvic. Edilul local spune că suprafața împădurită a comunei s-a mărit în ultimii ani și nu s-a micșorat cum se întâmplă în alte comune.

Cristinel Paltin„Nu am făcut un bilanț al suprafețelor împădurite, dar pot să vă spun că o mare parte din suprafețele plantate au fost trecute în regim silvic. Au trecut de stadiul de masiv și au fost luate în administrare de Ocolul Silvic, lucru îmbucurător pentru mine, pentru că prin aceasta am mărit suprafața împădurită a comunei. Avem undeva la 2000 de hectare de pădure și prin identificarea tuturor suprafețelor, inclusiv a acestora despre care v-am spus, dar și a celor care s-au împădurit în islazul comunal, ajungem undeva la 2500 de hectare. Este făcută identificare topografică, este făcut amenajament silvic, sunt date în administrare, mai am de făcut o bornare a tuturor acestor suprafețe și începem exploatarea lor, conform amenajamentului.“, ne-a mai spus Cristinel Paltin.

Acțiunile de plantare de puieți vor continua și în anii viitori susține primarul comunei, pentru că mai sunt zone care se pretează pentru a fi împădurite.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.