Campania „Zâmbește pentru un viitor”, în școlile făgărășene

O parte din elevii claselor primare din Făgăraș a primit astăzi lecții despre igiena dinților chiar de la un medic stomatolog iar apoi s-au bucurat de produse gratuite. Totul în cadrul programului Colgate ”Zâmbește pentru un viitor”, derulat în parteneriat cu Crucea Roșie.

„Zâmbește pentru un viitor”, așa se numește campania desfășurată astăzi, parte integrantă a iniţiativei globale Colgate© Bright Smiles, Bright Futures.  Programul Școlar Colgate a devenit deja o tradiție în țara noastră, desfășurându-se de peste 25 de ani, din 1993.

Începând din anul 2016, Programul Școlar Colgate este derulat în parteneriat cu Societatea Națională de Cruce Roșie din România și cu școli primare din întreaga țară. În fiecare an, 200 000 de copii din întreaga țară beneficiază de sfaturile de igienă orală transmise de peste 1500 de voluntari ai Crucii Roșii și de cadre didactice.

IMG-20210520-WA0005La Făgăraș, această campanie a început astăzi la Școala Gimnazială ”Ovid Densușianu” și se va desfășura în toate școlile din Făgăraș „Voluntarii de la Crucea Roșie Făgăraș inițiază o acțiune în cadrul programului școlar Colgate. Am început cu Școala Gimnazială „Ovid Densușianu”. Este un program național care a început în anul 1993, în România. Crucea Roșie România este partener în cadrul acestui program. Astăzi, medicul stomatolog Cristian Tița va face o mică prezentare copiilor în care le va vorbi despre importanța spălatului pe dinți. Elevii au primit  și pachete. Un pachet conține pliante informative și două paste de dinți și o periuță. În perioada următoare o să avem astfel de acțiuni și în celelalte școli din municipiu Făgăraș. Avem de distribuit 1800 de pachete iar beneficiarii acestora sunt copiii din clasele zero -patru”, a declarat  coordonatorul subfilialei Crucea Roșie Făgăraș, Alex Luca.

„În ultimii 4 ani, în instituția noastră s-a desfășurat această campanie din cadrul programului Colgate iar în acest an am fost contactați de către reprezentanții filialei Crucea Roșie Făgăraș, pentru a desfășura o activitate împreună cu dânșii la ciclul primar. Elevii din clasa a IV- a au primit astăzi pachete de la Colgate și doctorul Cristian Tița i-a informat în legătură cu modul în care trebuie întreținută igiena orală și modul în care trebuie să folosească periuța de dinți, care sunt efectele benefice ale curățării dinților”, a declarat prof. Iuliana Aldea, director la Școala Gimnazială ”Ovid Densușianu”.

IMG-20210520-WA0006La finalul lecției, copiii au primit toate „instrumentele” necesare pentru a avea în fiecare zi o dantură sănătoasă: periuță și pastă de dinți Colgate, un pliant cu sfaturi pentru părinți și un calendar pentru însemnarea periajului zilnic.

Mă spăl pe dinți de vreo 2-3 ori pe zi. Eu cred că e important să ne spălăm pe dinți pentru că trebuie să avem o igienă cât mai curată”. „Mi s-a părut o prezentare interesantă deoarece am învățat diferite chestii care sunt destul de importante pentru dinți ”. ”Obișnuiesc să mă spăl de 3 ori pe zi, pe dinți. Mi se pare important să mă spăl pe dinți, de exemplu eu când eram mică nu mă spălam, mi se părea plictisitor și nu mă spălam dar acum de când am crescut am realizat că este o chestie foarte importantă pentru curățarea și albirea dinților”, au spus câțiva elevi ai clasei a IV-a de la Școala Gimnazială ”Ovid Densușianu.

Potrivit statisticilor oferite de Organizația Mondială a Sănătății, aproximativ 3,5 miliarde de persoane din întreaga lume suferă de probleme dentare. Doar 26% dintre români merg la medicul stomatolog de cel puțin două ori pe an. Mai mult, studiile arată că, în medie, un român consumă un tub şi jumătate de pastă de dinţi într-un an și schimbă periuța de dinți doar o dată la 15 luni.

(Iulia GRECU)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.