Află acum cum să-ți duci îngrijirea personală la un alt nivel

Vrei să îți duci îngrijirea personală la un alt nivel? E de înțeles, modul în care ai grijă de tine se reflectă în toate activitățile tale și e normal să vrei să te simți cât mai bine în pielea ta.

Iată 3 moduri prin care poți să îmbunătățești modul în care îți îngrijești corpul

  • Folosește șampon fără sulfați

Tu câtă grijă ai de părul tău? Tinzi să-l coafezi foarte des sau să-l vopsești, iar reacțiile au început să apară? Îl simți degradat, uscat și lipsit de strălucire? Asigură-te că folosești ulei, balsam și întotdeauna protecție termică. De recomandat ar fi să iei o pauză de la metodele de coafat și vopsea, dacă poți. Îmbrățișează textura naturală pentru că un păr sănătos e cel mai frumos.

Un alt element important îl reprezintă și ingredientele aflate în produsele pe care le folosești. Ai auzit vreodată despre importanța șamponului fără sulfați? Sulfații sunt detergenți folosiți în foarte multe produse și care fac o treabă foarte bună în ceea ce privește înlăturarea murdăriei și a uleiurilor atunci când intră în contact cu apa. Totul sună bine până acum, deci care e problema? Problema e că acești sulfați îndepărtează și uleiurile naturale ceea ce duce la un păr uscat și deshidratat, predispus la alergii și iritații la nivelul scalpului. Există alternative mult mai blânde pentru părul tău, așa că data viitoare când îți cumperi un șampon, ai grijă să nu aibă următoarele ingrediente: Ammonia Laureth Sulphate, Sodium Laureth Sulphate, Sodium Lauryl Sulphate. Vei fi surprinsă să observi că majoritatea sampoanelor din comerț le au.

  • Mai multă atenție la produsele pe care le folosești pentru ten

Nu neglija importanța unei rutine pentru ten. Poate părea dificil și obositor la început, dar pași pentru o îngrijire de bază nu sunt deloc complicați. 

  • Folosește un gel de curățare pentru a-ți elibera fața de toate particulele de praf și mizerie acumulate de-a lungul zilei(curățarea este necesară chiar și în cazul în care nu te-ai machiat).
  • Aplică întotdeauna protecție solară pentru că razele UV sunt 90% responsabile pentru îmbătrânirea prematură a pielii.
  • Hidratează-ți tenul de 2 ori pe zi, o dată dimineața și o dată seara.
  • Exfoliază-ți ocazional tenul, nu în fiecare zi. Exfolierea este absolut necesară pentru eliminarea celulelor moarte care pot provoca iritații și acnee. Totuși, exfolierea mult prea deasă poate avea un efect dăunător. 
  • Folosește ulei de duș

Pielea noastră merită mult mai mult răsfăț decât noi, oamenii, îi oferim. Spre deosebire de gelul de duș, uleiul de duș conține și ingrediente precum extracte de plante și uleiuri esențiale menite special să hidrateze pielea după curățare. Foarte bune sunt cele de pe Sabon.ro. 

Ai grijă ca produsele tale de ten să nu conțină parfum deoarece acesta poate avea efecte foarte dăunătoare pielii tale. Mai ales în cazul în care ai un ten uscat, parfumul poate provoca iritații, probleme hormonale sau alte afecțiuni. Chimicalele parfumului, ca alte chimicale toxice, pot trece din piele, în sânge.  

Așadar, câteva schimbări subtile vor face o diferență considerabilă în ceea ce privește modul în care arăți și te simți. 

(articol de la partener)

Sursă foto: Pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.