Electrica începe lucrările la reţeaua de pe „drumul de sub munte”

Pe lângă lucrările de modernizare a infrastructurii rutiere, printr-un proiect european derulat de Consiliul Judeţean, pe drumul de sub munte (care leagă judeţul Braşov de Sibiu, pe la poalele munţilor Făgăraş) se vor realiza şi lucrări la reţeaua electrică. Astfel, Societatea de Distribuţie a Energiei Electrice Transilvania Sud a lansat zilele trecute o licitaţie cu o valoare estimată de 1.713.610, fără TVA, pentru lucrări de reglementare electrică pe teritoriul localităţilor Ucea de Sus, Viştea de Sus, Drăguş, Sâmbăta de Sus, Lisa, Recea, Sebeş, Mărgineni, Bucium. Pentru obţinerea acestui contract de lucrări, ofertele de la firmele interesate sunt aşteptate până în 4 iunie.
Conform caierului de sarcini, în interiorul localităţilor, reţelele de alimentare cu energie electrică vor fi trecute în subteran, la fel cum se va întâmpla şi în cazul cablurilor de iluminat public sau a acelor de comunicaţii.
Lucrările la reţeaua electrică vor dura 4 luni de la data deschierii şantierului.
În momentul de faţă, alimentarea gospodăriilor se face de la o reţea aeriană, iar stâlpii se suprapun peste proiectul de modernizare a drumului.
Lucrările la drumul pe sub munte au început în toamna anului 2019 şi vor fi terminate anul viitor. Contractul de lucrări, cu o valoare de 141.594.653,28 lei (inclusiv TVA) a fost semnat în 22 august cu SC Diferit SRL Cluj. Proiectul prevede refacerea zonei carosabile, reabilitarea sau reconstruirea podurilor şi podeţelor, amenajarea rigolelor şi trotuarelor.
Pentru modernizarea drumului, Consiliul Judeţean Braşov a obţinut o finanţare europeană.

sursa: bzb.ro

foto: arhiva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.