Activități de voluntariat în Parohia Jibert

În Parohia Jibert au avut loc vineri, 14 mai, în cadrul Săptămânii Naționale a Voluntariatului, ateliere de storytelling, pictură icoane pe sticlă, turnare și pictare figurine din gips, la care au participat 17 aparținători ai Centrului de Abilitare și Reabilitare „Sfântul Nectarie” din Municipiul Mediaș și 13 tineri din parohie.

Proiectul a fost derulat de Asociația „Mediașul pentru Cultură”, manager de proiect fiind doamna Antonela Sofia Barbu.

jibert volunt2Activitățile s-au desfășurat în biblioteca si micul centru educațional recent deschise la Jibert, fiind prima activitate desfășurată.

S-a început cu atelierul de storytelling, unde tinerii îndrumați de doamna Antonela Sofia Barbu, au compus povești cu multă imaginație.

Tinerii voluntari din Parohia Jibert le-au povestit voluntarilor medeșeni tehnica picturii icoanelor pe sticlă și au pictat împreună, iar voluntarii medeșeni le-au împărtășit tehnica de turnare a figurinelor în gips și pictarea lor în culori acrilice.

Atmosfera a fost plăcută, emoționantă, la sfârșitul atelierelor toți participanții au primit certificate de voluntar.

Parohia Jibert intenţionează să continue această minunată colaborare și pe viitor cu Centrul de Abilitare și Reabilitare „Sfântul Nectarie” din Mediaș și să desfășoare cât mai multe activități creative și recreative in noua bibliotecă din Jibert.

sursa: mitropolia-ardealului.ro, Autor: preot Iulian Vincențiu Ungureanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.