Elevii de clasa a VI-a vor susține Evaluarea Națională în această săptămână. Scopul acestora este de a afla care este nivelul pierderilor generate de peste un an de pandemie

Evaluarea Națională pentru elevii de clasa a VI-a începe miercuri, 12 mai, cu testul de Limbă și comunicare, urmat de testul de Matematică și Șțiințe ale Naturii pe 13 mai, conform calendarului Ministerului Educației. Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a anunțat în data de 29 aprilie că evaluarea se va susține cu prezență fizică, indiferent care este rata de incidență COVID-19 din localitate.

Rezultatele copiilor la evaluarea de la clasa a VI-a nu vor fi trecute în catalog, nici nu vor fi făcute publice, ci vor fi comunicate fiecărui părinte în parte de către învățător. Evaluarea din acest an va servi un rol important pentru a înțelege care este nivelul pierderilor generate de peste un an de pandemie, având în vedere că școala online a alternat cu cea în format fizic, conform edupedu.ro.

Evaluările Naționale de la a II-a, a IV-a și a VI-a nu au fost organizate anul trecut din cauza pandemiei de coronavirus. Amintim că pentru aproximativ două luni de zile, din martie până în mai, în 2020 a fost stare de urgență pe tot teritoriul țării, toți copiii au stat acasă și au început școala online, iar testele, simulările și examenele naționale au fost suspendate în primăvara anului trecut.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.