Vaccinare la liber și în Făgăraș. Câți oameni s-au vaccinat fără programare

54 de făgărășeni au optat să se vaccineze la liber, în acest weekend, la centrul din orașul nostru. De sâmbătă, 8 mai, oricine s-a putut vaccina fără programare, potrivit celor din Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID19. Astfel, persoanele cu vârste de peste 60 de ani care au dorit să se vaccineze s-au putut prezenta direct la centrele de vaccinare, fără programare, pe tot parcursul intervalului orar de funcţionare. Populaţia generală cu vârsta de până în 60 de ani care a dorit să se vaccineze, s-a putut prezenta la centrele de vaccinare, după ora 14.00.

Făgărășenii și nu numai s-au putut vaccina fără programare din acest weekend. Ei s-au prezentat la centrul de vaccin, în funcție de vârstă. Cei cu vârste până în 60 de ani s-au putut prezenta în prima parte a zilei, până la ora 14, iar restul de la 14 până la ora 20.00. Important de reţinut este faptul că, prezentarea persoanelor s-a putut realiza la orice centru de vaccinare, indiferent de tipul vaccinului administrat, iar imunizarea efectivă şi timpul de aşteptare pot fi condiţionate de capacitatea centrului respectiv şi de numărul persoanelor programate la vaccinare în acel centru. Persoanele care au optat pentru această modalitate extinsă de înscriere în procesul de imunizare au fost  înregistrate direct în Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor şi au primit adeverinţa de vaccinare, conform procedurilor. La centrul din Făgăraș, 54 de persoane au optat să se vaccineze la liber.

Persoanele programate prin platformă şi care au  avut locuri rezervate conform planificării au deținut prioritate la vaccinare. Suplimentar, în funcţie de capacitatea de vaccinare a centrului şi disponibilitatea dozelor de vaccin, au fost eliberate bonuri de ordine celor care sau prezintat direct la centrele de vaccinare. Peste 1500 de persoane s-au vaccinat luna aceasta la cele trei fluxuri de vaccinare din cadrul centrului din Făgăraș. Luna aprilie a numărat peste 6850 de persoane vaccinate la Făgăraș.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.