Concurs local de bătut toaca în oraşul Victoria

Parohia Victoria 2 a organizat a XXIV-a ediţie a Concursului local de bătut toaca, după slujba Vecerniei din prima zi a Sărbătorii Învierii Domnului. La concurs au participat în jur de 20 de copii îmbrăcaţi în costume populare, cu vârste între 5 şi 14 ani. Câștigătorii premiului I vor avea ocazia să-şi demonstreze măiestria şi talentul la Festivalul Internaţional de Toacă şi de Clopote, organizat în luna iulie.

Fiecare concurent a primit o diplomă de participare, iconițe și dulciuri.

toaca1Preotul Paroh Daniel Smădu, iniţiatorul şi organizatorul evenimentului, a mulțumit celor prezenți și a remarcat că această competiție „pe lângă menirea spirituală, de a învăța tinerele vlăstare ale Bisericii să se roage şi prin intermediul toacei, are și scopul de a asigura continuitatea tradiţiei milenare a utilizării acesteia în cadrul slujbelor Bisericii. Toaca emite un frumos cântec către cer, prin care chemăm nu numai pe credincioşi la rugăciune, ci şi pe Dumnezeu să plece urechea la ruga robilor Săi”.

După încheierea concursului de bătut toaca, fiecare concurent a primit o diplomă de participare, iconițe și dulciuri, iar apoi copiii au ieşit în curtea bisericii la vânătoarea de ouă şi iepuraşi de ciocolată, organizată şi în acest de sărbătoarea Sfintelor Paşti. Au fost momente pline de bucurie atat pentru copii, cat si pentru ceilalti credinciosi prezenti.

Toate aceste activităţi au fost posibile datorită implicării oamenilor cu suflet mare în viaţa Bisericii.

Fotocredit: Sergiu Fodor

sursa:mitropolia-ardealului.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.