Primăria Făgăraș va acorda cărți tuturor elevilor și profesorilor din municipiu

Odată cu votarea bugetului Făgărașului a fost votat și calendarul manifestărilor cultural- educative, sportive și artistice din orașul nostru. Din cauza restricțiilor actuale, multe din evenimentele devenite tradiție în orașul nostru nu au fost bugetate iar altele noi, prin care se respectă aceste reguli, au fost adăugate. „Zilele Cetății Făgărașului“ sunt trecute pe lista manifestărilor, însă nu au primit niciun leu. Totuși, dacă se vor ridica restricțiile, primarul susține că vor fi organizate. În schimb, la final de an școlar atât elevii, cât și profesorii făgărășeni vor primi cărți din partea Primăriei Făgăraș. 

Cel mai mare eveniment al Făgărașului, festivalul „Zilele Cetății Făgărașului“ nu a primit niciun leu în acest an. Propus a se realiza în perioada 19-22 august, festivalul va fi organizat, doar  dacă legislația națională, condiționată de restricțiile actuale, va permite acest lucru. Primarul Făgărașului spune că dacă va fi posibil organizarea evenimentului, atunci se vor face rectificări bugetare pentru ca acest festival să aibă loc.

sucaciu2„ În funcție de legislația națională, noi ne dorim ca pe perioada anului să avem evenimente culturale iar cetățenii să aibă unde să iasă, să socializeze. În caz că legislația ne va permite, noi le vom organiza.“, ne-a spus Gheorghe Sucaciu, primarul Făgărașului.

Un program nou, inclus pe lista evenimentelor, este cel de acordarea a unei cărți la final de an școlar fiecărui elev. De asemenea și profesorii vor primi un voucher prin programul „Cartea, sprijin în dezvoltarea carierei“.

Pe calendarul evenimentelor avem programe în plus iar un exemplu e acel program de a acorda o carte fiecărui copil de la școală, de a da un voucher profesorilor pentru a-și cumpăra cărți. De asemenea, continuăm acel program „Primul ghiozdan“, pentru copiii care intră în clasa zero“ , a mai spus primarul Făgărașului.

Vezi lista evenimentelor organizate de Primăria Făgăraș. La acestea, se adaugă și cele organizate de instituțiile subordonate.

calendar1 calendar2 calendar3 calendar4 calendar5

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.