O familie din Sebeș are nevoie de noi. Focul le-a făcut scrum toată agoniseala de-o viață

O familie din satul Sebeș trece prin momente grele și are nevoie de solidaritatea noastră. Asta după ce în noaptea de duminică spre luni, toată agoniseala lor de o viață s-a făcut scrum. Focul a mistuit într-o clipă totul: casa, animale, bunuri, acte, iar oamenii au reușit să se salveze în ultima clipă doar cu hainele de pe ei. 

În toiul nopții, în jurul orei 1.30, s-a declanșat focul la casa familiei Ungur, de la numărul 96, din Sebeș. Aurel Ungur a fost cel care s-a trezit din somn, alertat de câinii din curte, dar și de o lumină puternică venită de afară. Nu s-a gândit o clipă că în câteva minute o să rămână sub cerul liber.

Din somn, cred că Dumnezeu ne-a trezit, am văzut că reflecta o lumină pe poarta din tablă din spate. Inițial nu am știut că e flacără, am crezut că sunt farurile unei mașini. Câinii au început să latre și atunci am zis să ies până afară să văd ce este. Se dezlănțuise iadul în fața mea. Credeți-mă că am coșmaruri. Focul a plecat din spate, acolo aveam amenajat un grajd și o anexă unde țineam fânul pentru cal. Am fugit la grajd pentru că am vrut să-mi salvez calul, dar când am deschis ușa grajdului, mi-a căzut o grindă cu foc în față. Nevastă-mea dormea și am fugit repede să o salvez. Nu știam ce să fac prima dată în momentele acelea. Am ieșit în stradă în pijamale, așa cum dormeam. Nu am salvat nimic. Norocul a fost că cei doi copii erau la sora lor și au dormit acolo, pentru că altfel ei dormeau în camera care era lipită de grajd și nu știu ce s-ar fi putut întâmpla. În câteva minute, tot ce am strâns în viața mea: am avut două saxofoane, chitară, drujbă, scule, cal, căruțe, acte, tot ce strâns în viața asta a ars.“, ne-a spus Aurel Ungur.

La fața locului au intervenit pompierii cu două autospeciale cu apă și spumă, un autocamion și ambulanță. Aceștia a lichidat focul în jurul orei 3.30, cauza probabilă fiind un scurt circuit electric. Paguba estimată este de aproximativ 80.000 lei.

Acum, familia locuiește într-o căsuță la bunică. Pentru a-și reface casa are nevoie de ajutor.

„Nu știm dacă vom reuși să refacem casa. Ne-a promis primarul că va face o ședință și ne va ajuta cu ceva lemn pentru acoperiș sau cu ce poate. Nouă dacă ne dă un ac cineva e foarte bine primit, pentru că pornim de la ac. Orice ne-ar da, orice, chiar și o cană cu apă, o vorbă bună că suntem distruși. “, ne-a spus Aurel Ungur.

Reprezentanții Primăriei Hârseni spun că vor ajuta această familie.  „O să facem ședință de consiliu și o să ajutăm această familie: cu lemne, bani, cu ce putem pentru a-și reface casa“, ne-a spus Daniel Dâmboiu, primarul comunei Hârseni.

Cei care vor să ajute familia Ungur, cu orice, pornind de la îmbrăcăminte, mobilă, materiale de construcții, bani,  alimente, îi pot contacta la numărul de telefon 0733/845841 sau în Sebeș la numărul 103.

 

The specified slider is trashed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.