TOP 5 uleiuri esențiale pentru sănătatea ta – Secretele frumuseții, la tine acasă

Uleiurile esențiale erau folosite încă din antichitate, datorită proprietăților benefice pentru sănătate. Egiptenii, grecii, chinezii, romanii, și francezii foloseau uleiuri esențiale pentru băi aromatice, masaje și multe alte tratamente de înfrumusețare. Descoperirile făcute de-a lungul vremii în acest domeniu nu au făcut nimic altceva decât să îmbunătățească tehnicile de prelucrare a uleiului esențial pentru diferite scopuri. Îți prezentăm beneficiile uleiurilor esențiale pe care le poți folosi la tine acasă pentru diverse tratamente cosmetice și nu numai.

 Iată ce beneficii au uleiurile esențiale și cum le poți folosi acasă!

1. Uleiul de migdale este potrivit pentru tratamentele faciale

Beneficiile uleiului de migdale sunt multiple. În majoritatea cazurilor, acest ulei este folosit pentru tratamentele faciale datorită acțiunii extraordinare asupra pielii. Astfel, acest ulei poate fi folosit ca atare sau în combinație cu alte elemente, pentru regenerarea, reîmprospătarea și hidratarea tenului și a pielii în general. Este bine de știut că în aromaterapie, uleiul esențial de migdale este folosit ca bază pentru diferite preparate.

2. Uleiul esențial de lavandă este un calmant psihic

2. Uleiul esential de lavanda este un calmant psihic

Antidepresiv, antifungic, reglator al ritmului cardiac și protector al funcției renale, iată doar câteva dintre proprietățile miraculoase ale uleiului de lavandă, pentru uz intern și extern. Beneficiile și utilizările uleiului de lavandă sunt numeroase, iar tu îl poți folosi pentru tratamentele de păr, de ten sau chiar pentru întregul corp. Aromaterapia cu ulei esențial de lavandă este recomandată pentru eliminarea stresului, meditație, relaxare etc.

3. Menta, planta minune care te relaxează

Beneficiile uleiului esențial de mentă sunt atât de apreciate, încât, recomandarea specialiștilor este directă: nu ar trebui să îți lipsească acest ulei esențial din casă! Acest produs este folosit în tratamentele pentru par pentru că stopează apariția mătreții și întărește scalpul. Doar este știut faptul că menta este ingredientul principal folosit pentru fabricarea șampoanelor. Dacă vrei să îți îmbunătățești performanța fizică, atunci alege un ulei esențial precum menta. Putereaplantelor.ro îți oferă o gamă variată de uleiuri esențiale cu puteri extraordinare pentru sănătate.

4. Uleiul esențial de argan îți întinerește pielea

Uleiul de argan este cunoscut și sub denumirea de “Aurul Marocului” și are beneficii magice pentru corp.  Este știut faptul că uleiul de argan se regăsește în multe tipuri de creme de corp, datorită proprietăților miraculoase pentru piele. Cu efect antiinflamator și hidratant, uleiul de argan ajută și la o mai bună circulație sangvină. În plus, concentrația mare de vitamina E și acizi grași nesaturați este benefică pentru piele, pe care o hidratează în profunzime, redându-i aspectul tânăr. Astfel, ar trebui să ai în vedere folosirea uleiului de argan cel puțin o dată pe săptămâna pentru tratamentele cosmetice pe care le faci acasă. Nu uita să îl folosești și în aromaterapie, în combinație cu uleiuri esențiale de lavandă, migdale sau lămâie.

5. Uleiul esențial de lămâie are proprietăți antioxidante

Uleiul esențial de lămâie este des folosit pentru combaterea fungilor, a bacteriilor și eliminarea toxinelor din corp, datorită proprietăților antioxidante. Mai mult decât atât, acest ulei poate fi folosit în diverse tratamente cosmetice, mai ales pentru hidratarea și hrănirea pielii. Afecțiunile dermatologice precum bășicile, tăieturile și mușcăturile de insecte pot fi tratate cu acest ulei miracol, chiar la tine acasă.

 Beneficiile uleiurilor esențiale sunt cunoscute și apreciate de mii de ani. Este foarte simplu să îți prepari tratamentele cosmetice acasă, cu ajutorul acestora, și să te bucuri de efectele extraordinare asupra sănătății.

(articol de la partener)

 Foto: Shutterstock, Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *