Fetiță de nici 2 ani, înecată într-un pârâu la Mândra

O fetiţă de nici doi ani a căzut într-un pârâu, în judeţul Braşov, lângă Mândra. Micuţa a fost scoasă din apă fără semne vitale, iar echipajul de intervenţie SMURD chemat la faţa locului a demarat manevrele de resuscitare.

În ajutorul salvatorilor lor a mai venit un ehipaj SMURD. După o oră de luptă contra-cronometru, medicii s-au declarat învinşi, constatând decesul fetiţei. Însă, după declararea decesului, pe corpul fetiţei au rămas ventuzele prin care se măsoară pulsul şi tensiunea, probabil acestea fiind conectate încă la aparate.

La un moment dat, în timp ce se pregăteau pentru formalităţile în aceste cazuri, medicii ar fi observat uluiţi că fetiţa are puls. Văzând că are puls, medicii au luat fetiţa imediat, deşi era încă inconştientă, iar ambulanţa SMURD a demarat în viteză către cel mai apropiat spital.

Cei de la ISU au afirmat că sunt cazuri extrem de rare în care semnele vitale să reapară după o perioadă atât de lungă. Fata a ajuns în stare foarte gravă la Spitalul Județean Brașov și se află la ATI.

Update

Potrivit ultimelor informații, o ambulanța tip C de la Brașov a preluat fetita iar medicii au continuat manevrele de resuscitare, administrare de adrenalina si se pare ca a reactionat.

Știre inițiala

Potrivit locțiitorului comandantului Detașamentului de Pompieri Făgăraș, Radu Nan, echipele de intervenție au fost solicitate pe raza localității Mândra, în zona balastierei, după ce o fetita de 1 an și 8 luni a căzut într-un pârâu. Familia copilei se afla la stâna din apropiere, acolo unde lucra. Echipele de salvare au efectuat manevre de resuscitare.

Polițiști din cadrul Poliției Municipiului Făgăraș efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Făgăraș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.