3 motive pentru care călătoriile în străinătate sunt importante pentru tineri

Când ești tânăr, ești adesea încurajat să călătorești, să studiezi sau să lucrezi în străinătate. Pentru că ai alte lucruri de făcut, de multe ori nu iei în considerare acest lucru, gândindu-te că vei avea timp să călătorești mai târziu în viață.

Cu toate acestea, la o vârstă fragedă, când încă ești în formare și în căutarea unei direcții pe care să o apuci, beneficiezi cel mai mult de călătoriile în străinătate. Abilitățile și experiența pe care le obții îți pot oferi indicii cu privire la ceea ce vrei să faci mai departe.

În plus, ai mai multă flexibilitate, deoarece poți studia oriunde în lume și poți lua pauze destul de lungi. Așadar, este un moment prielnic pentru a profita de libertatea și tinerețea ta.

Iată 3 motive pentru care este important să vezi cât mai multe locuri noi când ești tânăr:

  • Vei ieși din zona de confort

Ca persoană tânără, probabil ai o zonă în care te simți confortabil, fie că este vorba de comunitatea din care faci parte, acasă, cu părinții, în grupul de prieteni sau, eventual, un loc de muncă. Te simți bine în aceste roluri zilnice și ideea de a ieși din ele poate fi inconfortabilă.

Însă, cele mai multe lucruri le vei învăța în situații incomode, nefamiliare. În rutinele zilnice, știi cum să reacționezi și să răspunzi oamenilor din jurul tău. Fiind într-un loc nou, cu oameni diferiți, care au valori și stiluri de viață diferite înseamnă că vei ieși din zona de confort și că va trebui să înveți rapid cum să reacționezi, iar acest lucru te va ajuta să-ți îmbunătățești abilitățile de interacțiune și comunicare.

  • Vei învăța să respecți alte culturi

A fi conștient de diferențele culturale este esențial în lumea modernă. Este important să cauți valori care pot explica un anumit comportament al unui popor. 

Un exemplu bun este Spania, unde există obiceiul siestei de 2-3 ore pe zi și prânzul în mijlocul zilei de muncă. Mulți văd acest lucru ca pe o sustragere de la muncă, când, în realitate, spaniolii apreciază timpul petrecut în familie și mesele împreună cu aceasta fiind importante pentru ei.

Conștientizarea valorilor și normelor culturale nu este doar fascinantă, ci te poate ajuta să înțelegi problemele și conflictele internaționale sau chiar să te raportezi la normele culturale ale unui partener de afaceri străin. Este o abilitate importantă să poți schimba perspective și să vezi de unde vine cineva.

Așadar, este important să cunoști culturile altor state, mai ales pe cele mai populare și influente, cum ar fi de exemplu Germania, Franța, Italia, Statele Unite. Pentru a beneficia și mai mult de călătorit, atunci când este posibil, renunță la avion și optează pentru autocar. Spre exemplu, alege transportul de persoane din România în Franța cu Tabita Tour și vei avea șansa ca, pe drum, să cunoști oameni noi, poate chiar localnici care îți vor împărtăși din cunoștințele lor.

  • Devii mai încrezător

Pe măsură ce depășești obstacole, cum ar fi să-ți dai seama cum să folosești transportul în comun într-o țară străină sau să ceri lucruri simple la un magazin alimentar, încrederea și capacitatea de adaptare în situații străine vor crește. 

În acest mod, îți vei da seama că poți face lucruri, în ciuda piedicilor, care, dintr-odată, devin mai puțin obstructive și sunt mai mult provocări binevenite.

Prin urmare, călătoritul în străinătate în tinerețe este important pentru dezvoltarea și formarea ta, întrucât experiențele trăite te vor ajuta atât în plan personal, cât și profesional, mai departe în viață.

(articol de la partener)

 

Sursă foto: Shutterstock.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.