De astăzi, restricții și la Șercaia

După ce în 1 aprilie au intrat în „scenariul 4 +” comunele Holbav şi Comăna, din 2 aprilie măsurile de combatere a coronavirusului stabilite pentru incidenţa cuprinsă între 4.00 şi 7,5 cazuri la mia de locuitori se vor aplica şi în comunele Şercaia şi Hălchiu. Decizia a fost luată joi de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Braşov şi este valabilă pentru perioada 2 – 15 aprilie. La finalul acestei perioade, dacă în cele două comune incidenţa va fi mai mică de 3,5 cazuri la 1.000 de locuitori, restricţiile vor fi ridicate.

Practic, în perioada amintită, în Şercaia şi Hălchiu, în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, magazinele se vor închide la ora 18.00, iar circulaţia fără declaraţie va fi permisă între orele 05.00 – 20.00.
Decizia comitetului a fost luată în contextul în care joi, la Şercaia (din care fac parte satele Şercaia, Vad şi Hălmeag), incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19 era ieri de 4,7 cazuri la 1.000 de locuitori (14 cazuri active la 2.981 de locuitori), iar la Hălchiu (din care fac parte satele Hălchiu şi Satul Nou) de 4,34 cazuri la mia de locuitori (22 de cazuri active la 5.066 de locuitori).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.