Lucrări și curățenie de primăvară în comuna Beclean

Ca în fiecare primăvară, în comuna Beclean încep lucrările și curățenia specifice acestui anotimp. Pâraiele și șanțurile sunt decolmatate, drumurile sunt pietruite iar pe domeniul public se fac acțiuni de igienizare. În acest sens, comuna Beclean s-a alăturat și campaniei de igienizare, inițiată de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Centrul Regional pentru Dezvoltare Durabilă și Promovarea Turismului – Țara Făgărașului, intitulată „Mănușa de aur“

„Deși facem permanent lucrări de întreținere a drumurilor vicinale, a drumurilor comunale, cu precădere facem aceste lucrări primăvara. De asemenea, curățenia pe albiile pâraielor, pe șanțuri, pe marginea drumurilor, peste tot. Ne-am bucura tare mult dacă oamenii noștri nu ar mai arunca pet-urile peste tot, mai ales că avem pâraiele care vin din munte cu apă curată, e mare păcat să fie infestate cu diverse deșeuri, în special cu pet-uri.  De abia așteptăm să fim împreună cu toți din Țara Făgărașului, ca să igienizăm în continuare albiile pâraielor și tot ce înseamnă ca domeniul public să fie curat.“, ne-a spus Claudiu Motrescu, primarul comunei Beclean.

Tot în această primăvară se vor organiza și acțiuni de plantare de puieți.

De asemenea prin grija și prin colaborarea celor de la „Plantează în România“ vom primi săptămâna viitoare un număr de câteva mii de puieți de salcâm și vom continua acțiunea noastră de plantare de puieți, care din păcate anul trecut nu am reușit să o facem, doar în anii precedenți“, ne-a mai spus primarul comunei.

IMG_1462 IMG_1466

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.