După 27 de ani în misiunile de salvare, fostul comandant al Detașamentului de Pompieri Făgăraș s-a pensionat

După 27 de ani de carieră militară, ani în care a participat la sute de misiuni pentru salvarea de vieți omenești, de bunuri materiale, ani în care a gestionat situațiile de urgență din zona Făgărașului, lt. col Dorin Moldovan, care până anul trecut a condus Detașamentul de Pompieri Făgăraș, s-a pensionat. Astăzi a sosit  momentul ca lct. col. Dorin Moldovan, într-o atmosferă emotionantă, ascunsă în spatele măstilor de protecție, să-si ia rămas bun de la camarazii de armă. Momentul a fost frumos descris de colegii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brașov.

Cu un buchet imens de amintiri, dar si cu multe realizari, domnul locotenent colonel Moldovan Dorin, împuternicit prim adjunct inspector sef al ISU Brasov, a ajuns la emotionantul prag al pensionării, după aproape 27 de ani de carieră militară.

A intrat în rândurile salvatorilor în anul 1995 după ce a absolvit Facultatea de Pompieri, fiind repartizat la Compania de pompieri Fagaras (în prezent Detasamentul de Pompieri Fagaras).

Timp de 26 de ani a coordonat activitatea pompierilor făgărăseni si a participat la sute de misiuni pentru salvarea vietii semenilor si pentru gestionarea situatiilor de urgenta din zona de competentă, dând dovada de ambitie , abnegatie, curaj , pregatire si perseverentă . Din anul 2020 și până în prezent a fost împuternicit prim adjunct al inspectorului sef al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Brasov.

În anul 2014 si-a adus contributia în mod considerabil la înființarea Centrului de Antrenament si pregatire al Pompierilor, din cadrul Detasamentului de pompieri Făgăras. Aici a pregatit sute de pompieri din întreaga țară si le-a dezvăluit “secretele focului”, astfel încât să nu fie surprinsi în lupta cu flăcările în numeroasele misiuni pentru stingerea incendiilor. În concluzie nu avem cum să vorbim de pompierii din Făgăraș fară să ne aducem aminte de domnul lt.col. Moldovan Dorin si de realizarile pe care le-a avut de-a lungul carierei profesionale.

Anii au trecut repede si a sosit momentul ca Dorin, într-o atmosferă emotionantă, ascunsă în spatele măstilor de protecție, să-si ia rămas bun de la camarazii de armă. Este greu să exprimi în cuvinte sentimentele și trăirile care te încearcă într-un astfel de moment având în vedere că unitatea de pompieri i-a fost o a doua casă, iar colegii o a doua familie.

I-am strâns cu totii mână, i-am multumit pentru tot ce a făcut in toti acesti ani pentru pompierii brasoveni si i-am urat pensie usoară, sănatate si numai bucurii.

Felicitări pentru întreaga carieră profesională și suntem convinși că dragostea pentru pompieri nu va dispărea niciodată. Vă asteptam ori de cate ori vi se va face dor….“, se arată în comunicarea făcută de ISU Brașov.

Și noi jurnaliștii făgărășeni îi mulțumim pentru promptitudinea de care a dat dovadă de fiecare dată și îi dorim multă sănătate și bucurii.

FB_IMG_1617214438806 FB_IMG_1617214444675 FB_IMG_1617214448137 FB_IMG_1617214451906 FB_IMG_1617214454834

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.