O nouă specializare, cerută pe piața muncii, la un liceu din Făgăraș

Absolvenții clasei a VIII-a vor putea opta din anul școlar următor pentru o nouă specializare care se va înființa la Liceul Teologic „Sf. Constantin Brâncoveanu“ din Făgăraș. Este vorba de o clasă de pedagogic, cu specializarea educator- puericultor. Mai exact, elevii vor fi calificați să lucreze în creșe.

IMG_1295Este o mare bucurie pentru instituția noastră școlară să anunțe o nouă clasă de liceu, aprobată de către Inspectoratul Școlar Județean. Este vorba de profilul pedagogic, specializarea educator-puericultor, deoarece pe piața muncii este mare nevoie de personal calificat, care să lucreze în creșe. În viitorul apropiat, creșele vor trece la Ministerul Educație, se construiesc multe creșe în țară iar liceele pedagogice sunt chemate să școlarizeze  absolvenți de la clasa a VIII-a pentru această calificare educator/puericultor. “, ne-a spus Codrina Anghel, dir. adj. la Liceul Teologic Ortodox „Sf. Constantin Brâncoveanu“.

Clasa  cu specializarea de educator-puericultor va avea 24 de locuri.

IMG_1275Cel mai important pas a fost făcut, pentru că am obținut aprobarea din partea Inspectoratului Școlar și implicit a Ministerului Educației. Am purtat discuții și cu domnul primar și ne acordă tot sprijinul pentru înființarea acestei clase. Urmează să depunem câteva documente pentru obținerea acordului de principiu pentru funcționarea acestei clase. Ne bucurăm că am reușit să înființăm această specializare la Făgăraș, pentru că în tot județul mai există o singură clasă la Brașov. Îi așteptăm pe absolvenții clasei a VIII-a să se înscrie la noul profil înființat, unde vom avea 24 de locuri“, ne-a spus Cosmin Moldovan, dir. Liceului Teologic „Sf. Constantin Brâncoveanu“.

Și Făgărașul va avea nevoie de astfel de oameni specializați după ce o nouă creșă își va deschide porțile. Reamintim că de anul trecut s-a demarat amenajarea unei noi astfel de instituții în municipiul nostru. Asta în urma vizitei episcopului Bisericii Evanghelice-Luterane din România, cu care Primăria Făgăraș a încheiat u parteneriat privind înființarea acestei creșe.

Unitatea de învățământ va funcționa în clădirea de pe strada Tăbăcari, care de-a lungul anilor a deservit învățământului preșcolar și celui primar. Întreaga investiție pentru reabilitarea și modernizarea clădirii, conform standardelor impuse de lege, va fi suportată de Biserica Evanghelică-Luterană.

În prezent, Liceul Teologic are două clase, una cu profil Teologic și a doua Pedagogic, specializarea învățător- educator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.