Clădire din Făgăraș, în pericol de prăbușire

O clădire din cartierul Combinat, de pe strada Clorului, este la un pas de prăbușire. Deja plafonul parterului și un zid s-au dărâmat. Această clădire trebuia să fie un centru social și a fost construită în 2010 de Consiliul Județean Brașov, însă nefinalizată în totalitate și nerecepționată. A rămas abandonată de atunci iar astăzi, după ce cetățeni din cartierul Combinat au sustras de acolo material lemnos și fier, plafonul parterului și un zid exterior s-au prăbușit.

Un echipaj al Jandarmeriei a sesizat ce s-a întâmplat în Combinat. Colegii mei în această dimineață au făcut un raport și mi-au spus că există risc de prăbușire, pentru că se lăsase plafonul de la parter. Între timp a căzut și fațada laterală a clădirii și există riscul să se prăbușească de tot. Cât au fost colegii mei acolo, cu mașina neinscripționată, cetățenii legaseră funii de clădire și trăgeau pentru  a lua materialele de acolo. Le-au și spus colegilor mei că în momentul în care vor pleca de acolo, ei vor dărâma toată clădire pentru că le e frică să nu le omoare copiii“, ne-a spus Lucian Petri, șeful Poliției Locale Făgăraș.

Clădirea nu aparține Primăriei Făgăraș, este a Consiliului Județean Brașov. I-am informat telefonic, urmează să  le transmit și în scris despre această situație.  Poliția Locală este acolo, supraveghează zona“, ne-a spus Viorel Harabagiu, de la Protecția Civilă din Făgăraș.

 

combinat2

,, Am fost informați astăzi, de către Primăria Municipiului Făgăraș, cu privire la situația respectivei clădiri, constatată în urma deplasării pe teren a inspectorului de protecție civilă. Vom trimite o echipă de la Consiliul Județean Brașov pentru a evalua situația la fața locului și, totodată, vom sesiza instituțiile abilitate să constate și să dispună măsurile care se impun.”, ne-au transmis reprezentanții CJ Brașov.

Clădirea, realizată în cartierul Combinat de către Consiliul Județean Brașov în urmă cu mai bine de 10 ani,  a rămas abandonată.  Primăria Făgăraş nu a făcut niciodată recepţia lucrării.

În anul 2015, fostul viceprimar al Făgărașului declara pentru digi24.ro: „În anul 2010, Consiliul Local a dat Consiliului Judeţean o suprafaţă de teren pentru construirea unui imobil pentru rromi şi ştiu că până în ziua de astăzi nu s-a făcut vreo predare către Primăria Făgăraş“.

Vom reveni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.