28 Februarie – Ziua Protecţiei Civile din România

28 februarie 2021 marchează peste 88 de ani de la înfiinţarea Protecţiei Civile în România, de la semnarea Înaltului Decret Regal nr. 468 din 28 februarie 1933 de către Regele Carol al II-lea, care aproba „Regulamentul apărării pasive contra atacurilor aeriene”.

Momentul aniversar este un bun prilej de bilanţ şi rememorare a activităţii desfăşurate de specialiştii de protecţie civilă de-a lungul timpului, mereu aflaţi la datorie, intervenind în sprijinul cetăţenilor ameninţaţi de catastrofe şi dezastre naturale.

În anul 2020 dispeceratul inspectoratului a gestionat un număr de 43.752 de apeluri de urgență, iar serviciile profesioniste, voluntare și private pentru situații de urgență au totalizat un număr de 15.327 evenimente (în medie 42 pe zi)

ALTE SITUAȚII DE URGENȚĂ – 135 intervenții

Acțiunile la alte situații de urgență (specifice de protecție civilă) din anul 2020 se împart astfel:
– 89 misiuni pentru limitarea și înlăturarea efectelor inundațiilor;
– 37 misiuni pentru asanarea teritoriului de muniție neexplodată;
– 3 misiuni pentru distrugerea de muniție neexplodată;
– 2 misiuni în urma unor fenomene meteo periculoase;
– 2 misiuni în urma unor explozii;
– 2 alte situații;

,, Ziua Protecției Civile din România, pe care o aniversăm în data de 28 februarie a fiecărui an, îmi oferă ocazia de a aduce mulțumiri salvatorilor brașoveni, militari și civili, pentru profesionalismul, dedicația și curajul cu care își îndeplinesc misiunile de prevenire şi reducere a riscurilor de producere a dezastrelor, de protejare a populaţiei, bunurilor şi mediului împotriva efectelor negative ale situaţiilor de urgenţă.
Componență esențială a sistemului securității naționale, Protecția Civilă contribuie, de asemenea, și la dezvoltarea solidarității sociale, având un impact semnificativ în viața comunității noastre. Mereu la datorie, salvatorii brașoveni reprezintă o garanție că, în situații-limită, populația județului nostru se poate baza pe apărători devotați, care vor face tot ceea ce este omenește posibil pentru a proteja vieți și bunuri.
Felicit întregul personal din structurile Protecției Civile brașovene pentru operativitatea și eficiența acțiunilor la care participă, pentru responsabilitatea de care dau permanent dovadă și le adresez cele mai sincere urări de sănătate, succes în activitatea profesională și împliniri în viața personală. La mulți ani!”, a transmis cu aceasta ocazie Mihai Cătălin VĂSII, Prefectul județului Brașov.

Sursa foto: protecție civila.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.