Proiectul privind „marea asfaltare“ a primit din nou finanțare prin PNDL

Vești bine pentru autoritățile locale din Făgăraș! Ministerul Dezvoltării a prelungit Programul Național de Dezvoltare Locală și astfel a alocat bani suplimentari pentru proiectele aflate în derulare. La Făgăraș, proiectul de modernizare a mai multor străzi, câștigat în 2014 a fost refăcut după ce s-a constat că au fost omise lucrări importante în zonele vizate de modernizare. Astfel că s-a ajuns la o sumă de aproximativ 50 de milioane de lei, diferența de 27 de milioane de lei, fiind prevăzută din bugetul local. Acum, nu va mai fi nevoie de cheltuieli din bugetul local, după ce Ministerul Dezvoltării alocă aceste sume Făgărașului. 

Ieri pe masa Consiliului Local a ajuns proiectul de hotărâre pentru a trece suma de 27 de milioane, ca fiind alocată de Ministerul Dezvoltării, prin PNDL.

„Dacă vă aduceți aminte și în mandatul trecut și în mandatul acesta am venit în fața Consiliului Local cu proiecte de dezvoltare și de implementare a modernizării infrastructurii în Municipiul Făgăraș. Unul din proiecte a fost acel mult discutat și numit „marea asfaltare“ prin PNDL, unde noi am refăcut proiectul și a fost nevoie de o cofinanțare de 27 de milioane de lei din bugetul local. Consilierii locali atunci, unii din ei au spus că nu sunt de acord, au votat împotrivă. Le-am spus de atunci să începem și pe parcursul implementării eu voi găsi finanțare și pentru restul banilor pe care trebuie să-i punem din bugetul local. Am ajuns în situația în care, în luna ianuarie, Ministerul Dezvoltării a dat o prelungire a acestui program și ne-a solicitat ca noi să mai cerem diferențele de bani pentru a încheia aceste proiecte. Am solicitat acest lucru, am făcut toate diligențele dar trebuie să finalizăm foarte repede pentru că ordinul se dă pe proiecte finalizate. Ai toate documentele finalizate, mergi mai departe. Am fost sunat de către senatorul PNL Mihai Veștea, pentru a corela Hotărâre de Consiliu cu toate anexele și devizele. În Hotărârea de Consiliu noi avem bani  de la bugetul de stat și de la bugetul local doar trebuie să trecem acele 27 de milioane, să fim de acord, să vină de la bugetul de stat.“, ne-a declarat Gheorghe Sucaciu, primarul Făgărașului.

Reamintim că în cadrul acestui proiect sunt făcute lucrări de modernizare a infrastructurii pe strada Negoiu, Șoseaua Hurezului, 13 Decembrie (alimentară), Octavian Paler, artera Combinatului (I și II), Plopului (tronsoanele 1, 2 și 3), Anton Pann, Luncii (I și II), Strungului + Oxigenului (tronsoanele 1 și 2), Cvartal colonie Combinat ((tronsoanele 1 – 8), Crinului, Brândușelor, Bujorului, Crizantemelor, Lalelelor (tronsoanele 1 și 2), Lăcrămioarelor, Magnoliei (tronsoanele 1 și 2), Garoafelor, Ghioceilor, Gladiolelor, Narciselor, Nuferilor, Panseluțelor (intersecțiile cu – str. Narciselor – strada Magnoliei; – str. Narciselor – fundătură Magnoliei; – fundătură Magnoliei – fundătură Gladiolelor, Bujorului, Zorelelor ), Mălinului, Macului, Toporașilor, Trandafirilor (I, II și III ), Zorelelor, Cvartal Narciselor – cimitirul ortodox (tronsoanele 1, 2 și 3). Deja pe câteva străzi lucrările au fost finalizate din toamna anului trecut, iar de câteva zile acestea au fost realuate în cartierul Combinat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *