Dotări importante pentru educația elevilor, la Colegiul „Aurel Vijoli“

Mai multe proiecte depuse și câștigate de cadrele didactice de la Colegiul „Aurel Vijoli“ și în special de profesoara Elena Pleșa, au avut ca rezultat dotarea școlii cu echipamente moderne, utile atât profesorilor, cât și elevilor. Ultimul proiect intitulat „AVENTURĂ ȘI CUNOAȘTERE, coordonat de prof. Elena Pleșa, a primit o finanțare de aproape 29.000 de lei, bani cu care s-au achiziționat, tablete, imprimantă, laptop, boxe, cameră video, videoproiectoare. 

La începutul săptămânii, echipamentele au ajuns la instituția de învățământ din Făgăraș.

vijoli elenaA fost un proiect de strângere de fonduri. Am colaborat cu platforma „Narada“, am fost sprijiniți de membrii echipei Narada, care au căutat finanțatori pentru proiectul nostru. Am avut și colegi care au donat pentru proiect, dar finanțatorul principal a fost PETROM. Prin acest proiect am cumpărat tablete, laptop, imprimantă, boxe, cameră video, videoproiectoare. Toate vor fi folosite pentru a-i stimula pe copii, pentru a-i atrage către școală și a avea o învățare activă. Toate materialele vor fi la clasele primare. Mulți dintre copii nu au dispozitive acasă. Unii dintre ei au primit de la școală tablete, iar alții nu au. De aceea, noi îi vom învăța să le folosească, în cazul în care va fi nevoie să știe să se descurce“, ne-a spus Elena Pleșa, prof. pentru învățământul primar la Colegiul „Aurel Vijoli“.

În ultimul an, profesoara pentru învățământul primar a reușit, în urma proiectelor câștigate, să aducă la școala la care predă echipament eși materiale didactice în valoare de aproximativ 90.000 de lei.

„Acesta este unul din proiectele scris, depus și câștigat de colega noastră, Elena Pleșa, pe care vreau să o felicit și vreau să fac o paranteză și să zic că nu este singurul proiect câștigat de Elena. În acest an școlar, ea a câștigat mai multe proiecte și chiar am făcut o adunare. Valoarea proiectelor câștigate în ultimul an este de aproape 90.000 de lei și toate echipamentele și tot ce s-a câștigat prin aceste proiecte sunt extrem de utile pentru munca colegelor noastre de la clasă.  Au primit echipamentele prin acest proiect „Aventură și cunoaștere“, care sigur că facilitează munca la clasă și dezvoltă copiilor tot ce ține de competențe digitale și modul în care ei lucrează interactiv și online și chiar în sala de curs. Au mai primit și niște pachete educaționale extrem de interesante pentru a intra în tainele matematicii, într-un mod interactiv, pentru a descoperi ingineria , pentru a descoperi știința, tehnologia, folosim și o tablă interactivă și toate aceste echipamente ajută copilașii pentru a-și îmbunătăți rezultatele școlare“, ne-a spus Liliana Spiridon, dir. Colegiului „Aurel Vijoli“.

vijoli1 vijoli2

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.