Consultare publică pentru autostrada Sibiu-Făgăraș

Agenția pentru Protecția Mediului Sibiu a inițiat procedura de consultare publică privind impactul asupra mediului, a studiului de evaluare adecvată și a studiului de evaluare a impactului asupra corpurilor de apă pentru proiectul Autostrada Sibiu – Făgăraș. Pe site-ul instituției a fost postat un anunț în care sunt este explicat traseul. Redăm integral textul documentului:

“Agenția pentru Protecția Mediului Sibiu anunță publicul interesat asupra depunerii raportului privind impactul asupra mediului, a studiului de evaluare adecvată și a studiului de evaluare a impactului asupra corpurilor de apă pentru proiectul Autostrada Sibiu – Făgăraș propus a fi amplasat pe teritoriul Județului Sibiu (oraș Tălmaciu și Avrig, comunele: Boița, Turnu Roșu, Racovița, Porumbacu de Jos, Cârța și Arpașu de Jos) și județul Brașov (municipiul Făgăraș, comunele: Ucea, Viștea, Drăguș, Voila, Beclean, Recea și Mândra), titular Compania Națională de Administrare Infrastructură Rutieră SA”. Tipul deciziei posibile luate de Agenția pentru Protecția Mediului Sibiu poate fi emiterea acordului de mediu sau respingerea solicitării acordului de mediu.

 

Având în vedere Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 3/2021 pentru modificarea şi completarea anexelor nr. 2 şi 3 la Hotărârea Guvernului nr. 856/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 13 ianuarie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19:

Raportul privind impactul asupra mediului, Studiului de evaluare adecvată și Studiului de evaluare a impactului asupra corpurilor de apă, pot fi consultate doar electronic.

Publicul interesat poate transmite în scris comentarii/opinii/observații privind documentele menționate la sediul APM Sibiu, din Sibiu, str. Hipodromului, nr. 2A, FAX 0269/444.145, cât și pe adresa de e-mail office@apmsb.anpm.ro, până la data de 15.03.2021” (D. B. )

Sursa foto: http://apmsb.anpm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.