„Contractele cu finanțare externă sunt salvarea pentru dezvoltarea infrastructurii și economiei“

Cu un buget preconizat record pentru Municipiul Făgăraș, de aproape 500 de milioane de lei, de zece ori mai mare față de media anilor trecuți, autoritățile locale au în plan continuarea investițiilor începute, dar și începerea fizică în cazul altora. Nu în ultimul rând, se alocă bani pentru realizarea altor proiecte, care ulterior să aducă fonduri externe, în speță fonduri europene. La început de an, așa cum obișnuim, am stat de vorbă cu primarul municipiului nostru, Gheorghe Sucaciu, reales pentru al doilea mandat să conducă urbea și am încercat să aflăm care sunt planurile administrației locale pentru anul 2021.

Suntem la început de 2021 și precum cred că deja știu și cititorii noștri, în această perioadă se fac planurile pentru acest an, se pregătește bugetul, se trasează investițiile, proiectele din acest an. Ce v-ați propus să realizați anul acesta?

Încă nu știm toate sumele pe care le vom primi, dar noi ne-am făcut, ca în fiecare an, o preconizare la ceea ce vrem și putem să facem în anul curent. Anul acesta ne-am preconizat un buget cu investiții destul de mari și multe, asta și datorită faptului că vom continua unle contracte cu finanțări externe, începem investiții pe contracte cu finanțări externe. Ne-am propus și investiții mai mici, pentru a rezolva multe din problemele pe care le au Municipiul Făgăraș și cetățenii săi, iar acestea le vom face din bugetul local.

Sunt multe proiecte și investiții. Au fost semnate multe contracte cu finanțare externă în 2019, suntem în 2021, în ce stadiu sunt. Sunt cetățeni care se întreabă de ce nu încep încă!

Unele proiecte au început de anul trecut, aproximativ din luna august, iar alte proiecte noi vor începe în luna martie, pentru că licitațiile s-au finalizat spre sfârșitul anului și venind timpul friguros nu a fost posibilitatea să se înceapă. Mai mult de atât, foarte multe proiecte sunt licitate la pachet, proiectare plus execuție. Proiectarea se face în perioada iernii, iar execuția va începe după 15 martie.

Ce lucrări preconizați că o să înceapă anul acesta, mă refer la cele pentru care ați semnat contractele de finanțare?

Vom începe modernizarea unor drumuri. Vă dau exemplu strada 1 Decembrie, dar și alte străzi, pe care le-am mai dat publicității, sunt cele din cadrul proiectului care cuprinde și Școala Generală nr. 7. Acel contract a fost împărțit ca și achiziție pe două loturi. Tot ce a însemnat construcții civile și aici vorbim de Generală 7 și construcția unei săli de sport, pe un lot și construcția și modernizarea drumurilor, pe un alt lot. Și Generală 7 va intra în reabilitare și se va începe cu construirea sălii de sport, iar modernizarea școlii va începe în timpul vacanței.

Vor mai începe proiecte și am toată speranța ca după finalizarea licitației, undeva după luna mai-iunie se va începe și realizarea variantei ocolitoare.

Ce s-a întâmplat cu această investiție? De ce a fost anulată licitația?

Toate aceste documentații sunt verificate de Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP). Evaluatorii și inspectorii ANAP ne trimit scrisori și ne spun ce să modificăm în acea documentație depusă. Am avut mai multe de modificat, printre care o planșă pentru a introduce și a pune în licitație și realizarea celor două sensuri giratorii, a mai fost nevoie de modificarea unei planșe de translatare a sensului giratoriu dinspre Brașov din cauza unor rețele de utilități; am făcut aceste modificări cu proiectantul și le-am încărcat din nou în sistemul de achiziții publice.

Va avea Făgărașul până la urmă o variantă ocolitoare? Oamenii nu mai cred în acest proiect după ce mai bine de 30 de ani au avut parte doar de promisiuni!

Acesta este motivul pentru care oamenii nu mai cred, pentru că de foarte mulți ani, acest obiectiv a fost folosit doar în campaniile electorale. Am reușit în mandatul trecut să aducem în curtea noastră această variantă ocolitoare și nu a fost ușor deloc din cauza birocrației încurcate din România. Aducând-o în curtea noastră, am avut posibilitatea să ne ocupăm noi de actualizarea documentației, actualizare avize și de finanțarea acestei investiții. Ca și realizare a acestui obiectiv suntem undeva la un procent de peste 40%. Atunci când reușești să ai imobilul în  proprietate, reușești să actualizezi și să faci documentația tehnică, doar licitația și implementarea proiectului îți mai stau în cale, însă timpul pe noi ne presează pentru că toate aceste proceduri durează, au termene legale și noi trebuie să le respectăm, pentru că finanțarea pentru această ocolitoare ne-o dorim și este și posibil ca ea să fie decontată din fonduri europene.

Vom mai avea și modernizarea clădirii fostei Pediatrii și transformarea acesteia în ambulatoriu. Este un contract finanțat din fonduri europene. După cum ați văzut, am și finalizat investiția de modernizare a spațiului pentru a muta Pediatria. În scurt timp Pediatria se va muta, iar în locul ei se va dezvolta un sistem de ambulatoriu. Pentru bazinul de înot a fost finalizată licitația, a fost desemnată asocierea dintre proiectant și constructor. Au un termen de finalizare de aproximativ 12 luni, au fost în teren, au început proiectarea, iar după predarea documentației, după câte am văzut programul, se va începe execuția.

Dacă vorbim de sala de sport de la Școala Gimnazială „Ovid Densușianu“, acolo există și în momentul de față o problemă între proiectant și constructor. Sper ca în scurt timp, Compania Națională de Investiții să rezolve această problemă și atunci când timpul permite să înceapă lucrarea și la Școala Gimnazială „Ovid Densușianu“.

Este vorba de un litigiu acolo?

Este vorba de un litigiu între proiectant și constructor. Compania Națională de Investiții a decontat banii de proiectare, iar constructorul nu a virat banii proiectantului. Până nu se finalizează această problemă, proiectantul nu semnează începerea lucrării.

Puteți cumva să interveniți în acest litigiu?

Noi am predat suprafața respectivă Companiei Naționale de Investiții, pentru a se realiza acea construcție. Noi ne-am făcut datoria până la faza de predare a documentație (studiu de fezabilitate și avize necesare), iar CNI a preluat terenul, achiziția și a contractat constructorul. Noi putem să intervenim doar prin adrese, telefoane și rugăminți de a începe cât mai repede investiția…

Proiectele de mobilitate finanțate cu fonduri europene, în ce stadiu sunt?

Am început achizițiile pe loturi pe aceste proiecte de mobilitate. Începem cu proiectul zonei industriale, pentru că pe acea zonă mai implementăm un proiect finanțat de la Ministerul Dezvoltării și anume acolo vom realiza carosabilul, iar cu investițiile cu care venim pe celălalt proiect cu fonduri europene, realizăm piste de biciclete, trotuare, iluminat public și toate celelalte accesorii, adică stații de încărcare, iluminat arhitectural.

Ne grăbim să terminăm licitația pe celălalt proiect pentru că avem în momentul de față în execuție aceste lucrări. După ce se termină aceste lucrări, trebuie să venim imediat cu celălalt proiect și ne grăbim  să terminăm licitația.

În ce stadiu sunt lucrările de pe strada Doamna Stanca?

Pe strada Doamna Stanca, rețeliștii mai au câte ceva de lucru, rețeaua de furnizare curent electric va fi finalizată în maxim o lună de zile, ca ulterior să vină să ridice stâlpii, cu tot cu fire, iar noi să finalizăm tot ce înseamnă trotuare, spații verzi, carosabil și sensul giratoriu de la intersecția DN1 cu strada Ghioceilor.

Ce alte proiecte mari v-ați propus anul acesta?

Ce inițiem nou anul acesta este un proiect pe care îl vom implementa în următorul exercițiu financiar. Este vorba de extinderea planului de mobilitate în toată Țara Făgărașului. Deja avem aprobați banii pentru documentațiile tehnice aferente, conform fișelor depuse de ADR Centru. Noi am depus fișele de proiect și avem aprobați banii pentru a face aceste documentații. În urma documentațiilor, vom accesa bani pentru mobilitatea în Țara Făgărașului. În jurul Făgărașului, până la o distanță de maxim 30 de km și aici vorbim de limite a acestei zone: de la Ucea, toate satele de sub munte până la Perșani, iar dincolo de Olt ne ducem pe toată zona Feldioara, Rucăr, Cincu, Cincșor, Șoarș, Jibert și ne închidem pe Comăna, Veneția. Pe acest proiect vom cumpăra autobuze și vom face un transport în comun în toată Țara Făgărașului, corelat cu transportul în comun din Municipiul Făgăraș. Acolo unde ne permite proprietatea și vom avea acceptul proprietarului drumului vom realiza și pistele de biciclete și vom avea în vedere ca aceste piste de biciclete să aibă o continuitate de peste 160 de kilometri în toată Țara Făgărașului și ne dorim ca în Țara Făgărașului să avem „o autostradă pentru bicicliști“.

Lista cu proiecte este destul de mare, pentru că pe lângă cele care sunt deja contractate și în diferite faze, nu vrem să ne oprim aici cu accesarea de fonduri europene, drept pentru care pregătim documentația pentru alte proiecte importante pentru dezvoltarea Făgărașului și a zonei.

Credeți că o să aveți și susținere în Consiliu Local, pentru toate aceste proiecte?

Eu cred că într-un final, consilierii își vor da seama că ceea ce propunem noi sunt proiecte de dezvoltare și de construcție pentru comunitatea făgărășeană și pentru comunitatea Țării Făgărașului. O majoritate destul de mare din ei, cred eu, va înțelege acest lucru, iar cei care nu vor și vor face bâlci și scandal, o fac doar prin prisma faptului de a se face cunoscuți și de a-și atrage, crezând ei, electorat, ceea ce nu cred că reușesc, pentru că făgărășeanul e greu de păcălit.

Am văzut că un partid mare și respectabil, așa cum spun ei, a rezolvat problema membrilor partidului, membrilor Biroului interimar și au racolat pe toți aceia care în decursul timpului, prin diferite forme, prin diferite pârghii au adus Făgărașul și Țara Făgărașului într-o situație, pentru care noi din 2016 a trebuit să muncim foarte mult să o aducem la un nivel așa cum ne dorim fiecare.

Ori că a fost director la firma de salubritate și își dădea prime foarte mari, ori că au fost în funcții de primari, viceprimari, ori că au fost în funcții de consilieri, ori că au fost prin toate partidele doar ca să ajungă într-o funcție publică, ceea ce pe mine mă miră și nu cred că este norma. Atunci când candidezi și depui jurământul într-o funcție publică, jurământul în care spui că ești în slujba cetățeanului, să te asociezi doar pentru a face opoziție celor care vor să construiască pentru Făgăraș. Și aici nu vorbim de primar, pentru că primarul lucrează cu oameni și cu cetățeni care vor ca Făgărașul să se dezvolte. Nu cred că este normal ca aceia care nu sunt de acord, sau nu mai au acele privilegii pe care le aveau înainte, acum să se adune și să spună că nu este bine tot ceea ce construim împreună cu cetățenii. Să ne lase să construim, iar cetățenii să decidă prin vot, din patru în patru ani.

Ce vă doriți de la noul an?

Așa cum am și observat, colectivul Primăriei Făgăraș este foarte hotărât să ducă proiectele mai departe, este foarte hotărât să realizăm și alte proiecte noi și au văzut că dacă perseverăm reușim și există posibilitatea ca ceea ce ne punem în gând să și realizăm. Au văzut că aceste contracte cu  finanțare externă sunt salvarea pe care o așteptăm pentru a ne dezvolta infrastructura și de a ne dezvolta economic și cred că și legislativul ar trebui să vină lângă noi, să ne sprijine și îmi doresc ca tot acest scandal, tot acest bâlci din Consiliul Local să nu mai fie continuat și consilierii să vină să sprijine executivul să ducă mai departe toate aceste proiecte.

În continuare puteți consulta lista cu propunerile de investiții și proiecte pentru 2021

 SECTIUNEA DEZVOLTARE – INVESTITII PUBLICE LOCALE

 

Nr.
crt.
Denumire investitie Valoare
totala a contractului
lei
A SERVICII 338,583.39
1 Elaborare documentatii  tehnice POR 8.3 A (Cantina) 127,500.00
2 Actualizarea parțială a documentației tehnico-economice fază de proiectare  D.A.L.I., Audit luminotehnic  și Audit electro-energetic, pentru Iluminat public stradal în Municipiul Făgăraș 35,700.00
3 Consultanță preluare terenuri de pe fosta platforma a Combinatului Chimic Fagaras 124,950.00
4 Servicii suport tehnic si mentenanta platformă online Bugetare Participativă 50,433.39
B LUCRARI 36,023,499.31
I. CHELTUIELI MATERIALE –   CONTRACTE 4,741,565.22
1 Lucrări de întreținere îmbrăcăminte asfaltică prin plombări 3,357,564.91
2 Lucrări de împietruire străzi 142,261.41
3 Lucrări canalizare Zona Combinat – cvartal T5 intersecție str. Ciocanului 23,375.90
4 Lucrări – Aducere la cotă cămine str. Iazul Morii și str. D.I. Șenchea 51,051.00
5 Lucrări de reparații balcoane blocuri ANL 71,400.00
6 Prestări servicii lifturi blocuri ANL și autorizare CNCIR 35,700.00
7 Lucrări de reparații acoperiș blocuri. ANL –C-D-H-I 119,000.00
8 Lucrări demolare coș fum și vas expansie bloc nr. 7 str. Negoiul 30,940.00
9 Lucrari de amenajare la Gradinita Pinochio str. 1 Dec. si Corp cladire Gradinita Combinat. 21,446.82
10 Amenajare rampa persoane cu dizabilitati Bl. B, ANL 16,767.85
11 Lucrari de reparatii si renovare birouri 51,907.07
12 Instalatie paratraznet Gradinita ALBINUTA 14,727.73
13 Lucrari de amenajare trotuar str. Forjei si alee pietonala Str. Parcului 121,229.98
14 Lucrari amenajare trotuare  in mun. Fagaras 13,217.56
15 Lucrari reparatii pardoseli din parchet Lic. Teologic C-tin Brancoveanu. 5,523.12
16 Alimentare gaze naturale apartament in str. T. Vladim. BL. C Turn, Ap.11 2,879.80
17 Reparatie canalizare la Spitalul Municipal Fagaras. 14,768.90
18 Lucrari de reparatii la intreg imobilul-cladire D+P+E, situate in str. Republicii, nr. 27 526,851.58
19 Intocmire rapoarte urmarire in exploatare (cladiri, drumuri, poduri) 120,951.60
II. INVESTITII 31,281,934.09
1 Lucrări de extindere rețea canalizare –str. Forjei 259,864.86
2 Dirigenție de șantier extindere rețea canalizare –str. Forjei 1,948.98
3 COTE ISC – 0,1%;0,5% Regularizare extindere rețea canalizare –str. Forjei 1,310.24
4 Reabilitare str. D-na Stanca 3,872,134.86
5 Lucrări de evacuare ape pluviale, str. D-na Stanca 1,031,135.00
6 Dirigenție de șantier –lucrări evacuare ape pluviale D-na Stanca 7,733.22
7 Dirigenție de șantier –Reabilitare str. D-na Stanca 33,020.12
8 COTE I.S.C. Reabilitare D-na Stanca + Evacuare ape pluviale
0,1%; 0,5% Regularizare
24,722.90
10 Dirigenție de șantier – PNDL 1 156,485.00
11 Servicii de asistență tehnică din partea proiectantului PNDL 1 128,877.00
12 COTE ISC PNDL 1 – Regularizare 0,1%;0,5% 291,518.95
13 Amenajare sectia de PEDIATRIE la spitalul „Dr. Aurel Tulbure” Mun. Fagaras 2,877,723.69
14 Dirigentie de santier PEDIATRIE 50,708.28
15 COTE I.S.C. 0,1% ; 05% Regularizare PEDIATRIE 14,509.55
17 Dirigentie de santier – PNDL CANALIZARE 35,006.23
18 COTE I.S.C. – 0,1% ; 0,5% Regularizare – PNDL CANALIZARE 0.00
19 Bransament si retea interioara de alimentare cu apa a rezervei de apa potabila la Spitalul Mun. Fagaras Dr. A. Tulubure 202,554.93
20 Modernizare sala sport Colegiul National „Radu Negru” 535,511.01
21 Dirigentie de santier – sala sport CNRN 8,032.67
22 COTE I.S.C. 0,1% ; 05% Regularizare  – sala sport CNRN 2,700.05
24 Dirigentie de santier – Inchidere Rampa deseuri AFM 39,674.78
25 COTE I.S.C. 0,1% ; 05% Regularizare – Inchidere Rampa deseuri AFM 41,188.88
26 Contract delegare gestiune serviciu iluminat public in Municipiul Fagaras prin concesionare 21,665,572.90
  TOTAL 36,362,082.70

 

 

Nr.
crt.
Titlu proiect/investitie Cod/nr. referinta
proiect
Valoare proiect/
investitie
1 PROIECTE P.N.D.L.   53,037,646.17
1 “Asfaltare si modernizare drumuri de interes local, in Municipiul Fagaras” / 48,516,351.99
2 „Extindere canalizare in Mun. Fagaras, Str. Salcamului, Sos. Hurezului” PNDL / 4,521,294.18
2 PROIECTE C.N.I. 28,277,311.00
1 „Reabilitare și modernizare străzi/drumuri în municipiul Făgăraș” / 28,277,311.00
3 PROIECTE A.F.M. 9,329,538.48
1 “Inchidere rampa deseuri in Municipiul Fagaras” 42/N/
19.07.2019
8,216,676.00
2 „Modernizarea sistemului de iluminat public in Municipiul Fagaras prin montare corpuri de iluminat cu LED si sistem de telegestiune” / 1,112,862.48
3 PROIECTE BUGET LOCAL 48,701,466.27
1 “Proiectare si executie varianta ocolire Municipiul Fagaras” / 47,448,645.00
2 Proiecte implementate in cadrul procesului de “Bugetare particpativa” – editia 2020   127,081.27
 3 Gradinita str. Negoiu 2 – bransamente si amenajari exterioare 1,125,740.00
4 PROIECTE FONDURI EUROPENE NERAMBURSABILE   241,292,461.52
1 Restaurarea şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural al Municipiului Făgăraş – Cetatea Făgăraşului 116569 29,106,349.00
2 Construcții grădinițe Regiunea Centru 125151 332.849,69
3 Creşterea eficienţei energetice a clădirilor rezidenţiale din Municipiul Făgăraş, Judeţul Braşov 120952 6,215,852.25
4 Administratie publica împreuna cu cetatenii 126332 2,257,801.75
5 Modernizarea Scolii Gimnaziale nr. 7 si a Retelei de strazi urbane, in vederea creșterii calității vieții în municipiul Făgăraș 123133 21,174,097.23
6 Dezvoltare antreprenorială prin înființare Incubator de afaceri Făgăraș 122962 5,181,534.56
7 Reabilitarea, modernizarea si dotarea ambulatoriului din cadrul Spitalului Municipal «Dr. Aurel Tulbure» Fagaras 126351 11,323,741.33
8 Modernizarea coridorului de mobilitate urbană integrată în zona industrială a municipiului Făgăraş 119358 43,857,976.90
9 Modernizarea coridorului de mobilitate urbană integrată în zona centrală a municipiului Făgăraş 119359 45,743,990.64
10 Modernizare şi pietonizarea zonei centrale Făgăraş 119360 45,737,226.73
11 Reabilitare, modernizare, extindere, dotare cantina de ajutor social si infiintare si dotare centru de zi pentru persoane vârstnice în municipiul Făgăraş 126659 3,222,981.23
12 Integrare sociala prin dezvoltarea activitatilor cultural-educative si recreative in Municipiul Fagaras 125406 26,399,481.90
13 Sprijin la nivelul Regiunii Centru pentru pregătirea de proiecte finanțate din perioada de programare 2021-2027 pe domeniile mobilitate urbană, regenerare urbană, centre de agrement/baze turistice (tabere școlare), infrastructură și servicii publice de turism, inclusiv obiectivele de patrimoniu cu potențial turistic și infrastructură rutieră de interes județean, inclusiv variante ocolitoare și/sau drumuri de legătură 143410 1,071,428.00
  TOTAL 380,638,423.44

 

 

A Achizitii noi SERVICII Valoare
a contractului
cu TVA
1 Consultanta elaborare Cereri de finantare  si consultanta 3,091,300.00
1.1. Servicii de consultanta elaborare cerere de finantare „Dezvoltarea sistemului regional de transport public în comun în zona urbană funcţională /metropolitană a municipiului Făgăraș  – modernizarea coridorului de mobilitate SUD” – PNRR 362,348.00
1.2. Servicii de consultanta elaborare cerere de finantare „Dezvoltarea sistemului regional de transport public în comun în zona urbană funcţională /metropolitană a municipiului Făgăraș  – modernizarea coridorului de mobilitate NORD” – PNRR 362,348.00
1.3. Servicii de consultanta elaborare cerere de finantare „Dezvoltarea activităţilor culturale și recreative în Municipiul Făgăraș prin restaurare și reconversie Sinagogă  în  Centru Cultural  Internaţional, consolidare, restaurare si punere in valoare centru cultural Baia Comunala și modernizare spații verzi – PNRR 287,462.00
1.4. Servicii de consultanta elaborare cerere de finantare „Restaurarea si valorificarea durabila a patrimoniului cultural al municipiului Fagaras – ansamblul arhitectural Cetatea Fagarasului – castel si corp garda nord – corp garda sud si turn intrare poarta 431,194.00
1.5. Servicii de consultanta elaborare cerere de finantare „Consolidarea, reabilitarea, extinderea și dotarea Colegiului National «Radu Negru» Fagaras – PNRR 287,462.00
1.6. Servicii de consultanta elaborare cerere de finantare „Reabilitarea, modernizarea si dotarea  Colegiului National «Doamna Stanca» (corp c1, c2), inclusiv cresterea eficientei energetice si gestionarea inteligenta a energiei – PNRR 287,462.00
1.7. Servicii de consultanta elaborare cerere de finantare „Consolidarea, reabilitarea, extinderea si dotarea Colegiului Tehnic «Aurel Vijoli» – PNRR 287,462.00
1.8. Servicii de consultanta elaborare cerere de finantare „Consolidarea, reabilitarea, extinderea si dotarea Grupului Scolar «Dr. I. Senchea» – PNRR 287,462.00
1.9. Servicii de consultanta elaborare cerere de finantare proiect decontaminare situri industriale – POIM 4.3 157,800.00
1.10. Servicii de consultanta elaborare cerere de finantare proiect statii de reincarcare pentru vechicule electrice – AFM 19,000.00
1.11. Servicii de consultanta actualizare Plan de Mobilitate Urbana Durabila a Municipiului Fagaras si extindere pentru zona urbana functionala /metropolitana a municipiului Fagaras 160,650.00
1.12. Servicii de consultanta elaborare Strategia Integrata de Dezvotare Urbana a Municipiului Fagaras 2021 – 2030 160,650.00
2 Achizitii noi elaborare DOCUMENTATII TEHNICE SI STUDII 3,815,409.71
2.1. Documentatii tehnice pentru proiectul „Dezvoltarea sistemului regional de transport public în comun în zona urbană funcţională /metropolitană a municipiului Făgăraș  – modernizarea coridorului de mobilitate NORD” – PNRR 510,205.00
2.2. Documentatii tehnice pentru proiectul „Dezvoltarea activităţilor culturale și recreative în Municipiul Făgăraș prin restaurare și reconversie Sinagogă  în  Centru Cultural  Internaţional, consolidare, restaurare si punere in valoare centru cultural Baia Comunala și modernizare spații verzi – PNRR 255,102.00
2.3. Documentatii tehnice pentru proiectul „Restaurarea si valorificarea durabila a patrimoniului cultural al municipiului Fagaras – ansamblul arhitectural Cetatea Fagarasului – castel si corp garda nord – corp garda sud si turn intrare poarta – PNRR 1,606,500.00
2.4. Documentatii tehnice pentru proiectul „Consolidarea, reabilitarea, extinderea și dotarea Colegiului National «Radu Negru»  Fagaras” – PNRR 255,102.00
2.5. Documentatii tehnice pentru proiectul „Reabilitarea, modernizarea si dotarea  Colegiului National «Doamna Stanca» (corp c1, c2), inclusiv cresterea eficientei energetice si gestionarea inteligenta a energiei – PNRR 255,102.00
2.6. Documentatii tehnice pentru proiectul „Consolidarea, reabilitarea, extinderea si dotarea Colegiului Tehnic «Aurel Vijoli» – PNRR 255,102.00
2.7. Documentatii tehnice pentru proiectul „Consolidarea, reabilitarea, extinderea si dotarea Grupului Scolar «Dr. I. Senchea» – PNRR 255,102.00
2.8. Documentatii tehnice  decontaminare situri industriale POIM 4.3 157,800.00
2.9. Documentatii tehnice (faza SF si PT) si asistenta din partea proiectantului  – statii incarcare – AFM 38,380.00
2.10. Documentatii tehnice faza PT- instalatii tehnice si sanitare si asistenta din partea proiectantului – FRDS 33,320.00
2.11. Documentatii tehnice faza PT – amenajare 2 grupuri sanitare cu cafenea si terasa in zona Cetatii Fagaras – bugetul local 143,990.00
2.12. Proiectare si asistenta tehnica – „Extindere retea electrica str. Libertatii” 49,704.71
B Achizitii noi LUCRARI 5,491,017.49
1 Lucrari reabilitare imobil Cresa Mamaruta corp B (N. Balcescu, nr. 53) 460,000.00
2 Lucrari reparatii Sinagoga Fagaras 450,000.00
3 Bugetare participativa – editia 2020 202,155.00
4 Bugetare participativa – editia 2021 500,000.00
5 Lucrari de amenajare spatiu: STAREA CIVILA si EVIDENTA POPULATIEI 380,800.00
6 Bransament GAZ proiect. si exec. la BAZIN INOT ACOPERIT SI STADION 178,500.00
7 Bransament APA-CANAL proiect. si exec. la BAZIN INOT ACOPERIT SI STADION 1,428,000.00
8 Bransament ELECTRIC proiect. si exec. la BAZIN INOT ACOPERIT SI STADION 1,190,000.00
9 Executie lucrari „Extindere retea electrica str. Libertatii” 489,742.49
10 L.T.E. Parc REGINA MARIA, ridicare topo, studio geo 119,000.00
11 Asfaltare teren sport Liceul Teologig Ortodox „Sf. C. Brancoveanu” 92,820.00
TOTAL GENERAL 12,397,727.21

 

TOTAL SECTIUNEA DE DEZVOLTARE  –  429. 398.233,35 LEI

SECTIUNEA DE FUNCTIONARE

  • cheltuieli salariale: 200.000 lei
  • transferuri catre subunitati: 100.000 lei
  • cheltuieli asistenta sociala 310.000 lei
  • cheltuieli cu bunuri si servicii 540.000 lei

TOTAL SECTIUNEA DE  FUNCTIONARE  –   58.150.000   LEI

TOTAL GENERAL    –   487.548.233,35 LEI

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.