Peste 450 de făgărășeni s-au vaccinat anti-COVID

A șasea transă de vaccin produs de Pfizer/BioNTech, care constă în 92.430 de doze, a sosit luni, 25 ianuarie, în țară, potrivit Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.  Brașovul va primi 11.700 de doze.

Cum vor fi distribuite dozele:

Centrul Regional de Distribuție București: 35.100 doze

Centrul Regional de Distribuție Brașov: 11.700 doze

Centrul Regional de Distribuție Cluj: 10.530 doze

Centrul Regional de Distribuție Constanța: 9.360 doze

Centrul Regional de Distribuție Craiova: 7.020 doze

Centrul Regional de Distribuție Iași: 11.700 doze

Centrul Regional de Distribuție Timișoara: 7.020 doze.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București”, transmit autorităţile.

Conform calendarului de livrare, următoarea tranșă de vaccin ar urma să fie adusă în România marți, 26 ianuarie, iar la acest moment se așteaptă confirmarea oficială în acest sens din partea firmei producătoare.

La Centrul de Vaccinare din Făgăraș, de la Liceul Teologic „Sf. Constantin Brâncoveanu“ au fost imunizate până luni, 25 ianuarie, ora 10.30, 452 de persoane din Țara Făgărașului. Potrivit datelor pe care le avem, programările au ajuns deja la sfârșitul lunii martie.

„Astăzi sosește cea de-a șasea tranșă de vaccin de la Pfizer/BioNTech, care constă în 92.430 de doze pentru toată țara. Pentru Centrul Regional de Distribuție Brașov, avem alocat un număr de 11.700 de doze care ulterior vor fi repartizate centrelor de vaccinare active la această oră în județul Brașov. În ceea ce privește imunizarea cu prima doză care s-a  făcut până acum în Centrul de Vaccinare activ de la Liceul Teologic „Sf. Constantin Brâncoveanu“, avem 432 de imunizări până ieri, iar astăzi până la această oră, 20, deci 452 de persoane au fost imunizate , s-a inoculat prima doză. Din semnalele pe care le avem, adresabilitatea este mare, persoanele își doresc vaccinarea. Se face această programare pe platformă. Pentru moment nu sunt locuri disponibile, în sensul în care avem un moment de pauză din cauza faptului că producătorul retehnologizează linia de producție și nu se respectă calendarul de livrare, dar în momentul în care dozele vor fi în număr suficient, vor deveni active și celelalte centre de vaccinare. Atunci capacitatea de imunizare va fi de 180 de personae/zi pentru Țara Făgărașului- Făgăraș și comune limitrofe arondate“, ne-a spus Anca Bâtiu, purtător de cuvânt al DSP Brașov.

Reamintim că de luni, 18 ianuarie, a început procesul de vaccinare la singurul centru deschis la Făgăraș, cel de la Liceul Teologic „Sfântul Constantin Brâncoveanu“. Potrivit cadrelor medicale de la centru, o medie de 5 făgărășeni sunt vaccinați într-o oră.

În prima etapă au fost vaccinați 388 de făgărășeni (lucrători din domeniile sănătății și social – sistem public și privat), potrivit datelor de la DSP Brașov.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.