Noul comandant de la Centrul „Getica” din Cincu a luat în primire Drapelul de luptă

Pe platoul Centrului Naţional de Instruire Întrunită „Getica” de la Cincu, a avut loc, marţi, ceremonialul de luare în primire a comenzii şi a Drapelului de luptă, de către col. dr. Ioan-Marian Cristurean, cu ocazia numirii în funcţia de comandant al acestei structuri. Activitatea s-a desfăşurat în prezenţa comandantului Componentei Operaţionale Terestre şi locţiitor al şefului Statului Major al Forţelor Terestre, general de brigadă Dorin Toma.
În discursul său, noul comandant Ioan-Marian Cristurean a prezentat principalele obiective şi direcţiile de acţiune pentru anul de instrucţie 2021.
getica2Colonelul Ioan-Marian Cristurean este absolvent al Şcolii Militare de Ofiţeri Activi „Nicolae Bălcescu” şi al Academiei de Înalte Studii Militare, specialitatea interarme trupe de uscat, iar pe parcursul celor 33 de ani de carieră a îndeplinit funcţii de conducere şi de stat major la diferite eşaloane, acumulând o bogată experienţă în domeniul planificării şi conducerii acţiunilor militare, dar şi al activităţilor de pregătire şi de instruire de comandament şi stat major.
Este veteran al teatrelor de operaţii, în 2010 a fost comandant al Batalionului 1 Manevră „Dragonii Transilvani”, misiunea ISAF, în teatrul de operaţii din Afganistan.
Începând cu luna martie 2015 şi până în 2020 a îndeplinit funcţia de locţiitor al comandantului Brigăzii 81 Mecanizată „General Grigore Bălan”.

Foto Plt. Isachi-Apopei Andra

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.