Gheorghe Sucaciu : „Păcat. Făgărășenii nu au greșit cu nimic.“

Chiar dacă s-a încheiat campania electorală, atacurile pe social media continuă. În urma unui interviu cu consilierul local Lucian Cupu, unde acesta vine cu mai multe acuzații la adresa  executivului făgărășean, primarul Făgărașului, Gheorghe Sucaciu, a postat un mesaj prin care aduce din nou lămuriri cu privire la proiectele din municipiu.
Mesajul postat de GHEORGHE SUCACIU, pe pagina de facebook:
Aceste fotografii sunt din noua secție de pediatrie a Spitalului municipal Făgăraș. Sunt dovezile care demonstrează că domnul consilier Cupu bate câmpii într-un așa-zis interviu realizat de o publicație îndoielnică. Lucrările sunt finalizate, în scurt timp va avea loc recepția acestora și spațiul va fi dat în folosință. Termenul de finalizare a fost depășit și costurile au crescut din cauza unor situații neprevăzute, cum se poate întâmpla la orice lucrare. Sunt date pe care le-am prezentat inclusiv în campania electorală, când am publicat cifre și informații concrete, nu promisiuni.
Viitorul bazin de înot va fi realizat de Compania Națională de Investiții (CNI), care a atribuit contractul, iar firma care l-a câștigat a început deja proiectarea. Tot CNI se ocupă și de contractul pentru realizarea sălii de sport de la școala „Ovid Densușianu”, unde au apărut probleme între constructor și proiectant, după cum am informat deja cetățenii, și așteptăm finalizarea litigiului pentru a putea merge mai departe.
Informația potrivit căreia investiţia de la Şcoala Gimnazială nr. 7 ar fi blocată este, de asemenea, falsă. Am semnat contractul de modernizare pentru ambele componente din proiect (școală + străzi), după cum am anunțat la vremea respectivă. A început deja proiectarea și urmează să fie predată în luna februarie.
În privința Variantei Ocolitoare, au fost necesare modificări solicitate de Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP). Mai precis, un sens giratoriu a trebuit mutat din poziția prevăzută inițial, din cauza rețelelor de canalizare existente. De asemenea, trebuia prevăzut iluminat public pentru sensurile giratorii. Documentația a fost refăcută, fiind o procedură normală, și este încărcată din nou în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).
Domnul Cupu încearcă să pozeze în gardianul societății civile, deși îi știm toți trecutul. Îi amintesc cu acest prilej că problemele de la Salco Serv pe care le indică în mediul online nu se rezolvă de la sine și cu certitudine nu țipând, mințind sau denigrând. Ba mai mult, este unul dintre cei care nu au doar datoria morală, ci obligația de a rezolva problemele acestei societăți. În calitate de acționar al Salco, să participe la adunările generale, să poarte discuții cu Consiliul de Administrație și angajații, apoi să vină cu soluții în fața făgărășenilor care și-au exprimat clar nemulțumirile. Eu și colegii din primărie suntem obligați să urmărim prestarea serviciilor efectuate de societate și o facem, în urma deciziilor luate de Consiliul Local.“, a scris primarul pe facebook.
Mai mult, acesta susține că atacurile îndreptate împotriva Primăriei Făgăraș și nu numai sunt cităm „comandate politic“ , însă fără a se face precizarea de către cine. De asemenea, tot primarul spune că în perioada următoare vor avea loc schimbări pe scena politică din Făgăraș și că cităm „vor fi reciclate personaje din vechea gașcă, cea care a pus Făgărașul pe butuci“. Nici în acest caz nu sunt făcute publice aceste nume „din vechea gașcă“, ci ne îndeamnă „să urmărim ce se va întâmpla în perioada următoare“.
„Atacurile din ultimele zile îndreptate împotriva Primăriei Făgăraș, a Spitalului Municipal și a Salco Serv sunt comandate politic. Urmăriți ce se va întâmpla în perioada următoare pe scena politică, cum se trădează între ei în interiorul partidelor și cum „vor fi reciclate personaje din vechea gașcă, cea care a pus Făgărașul pe butuci“. 
Interesele lor personale, mascate în grijă pentru cetățeni, mă pun în imposibilitatea de a colabora cu ei în interesul orașului, așa cum ar fi normal. Ce se întâmplă acum este doar începutul unei perioade lungi în care se vor folosi de toate resursele pe care le au pentru a-i manipula pe cetățeni, inclusiv pe cei care i-au votat cu încredere la alegerile din urmă cu câteva luni. Păcat. Făgărășenii nu au greșit cu nimic“.
ped2 ped3 ped5

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.