Masă caldă pentru copiii din Voila, printr-un proiect european

La Voila se fac pregătiri pentru întoarcerea copiilor în băncile școlii. Și cum administrația locală desfășoară de trei ani un proiect european, prin care atât copiii de la grădiniță, cât și cei din ciclul primar primesc zilnic o masă caldă, ieri a fost lansată licitația pentru achiziția serviciilor de catering. 

249 de copii  din comuna Voila vor beneficia de o masă caldă pe zi, în cadrul proiectului cu finanţare europeană ce vizează prevenire abandonului şcolar, implementat de primăria comunei. Licitaţia pentru achiziţia serviciilor de catering  din cadrul proiectului „Învăţ, mă joc, sunt fericit la şcoală” a fost lansată ieri, valoarea totală estimată a contractului fiind de 470.610 lei, fără TVA.

osalciucNe pregătim pentru începerea școlii  și am scos la licitație achiziția de servicii de catering în cadrul proiectului pe care îl derulăm de trei ani „Învăţ, mă joc, sunt fericit la şcoală”. E un proiect binevenit prin care se dorește reducerea abandonului școlar, încurajarea altor categorii de persoane care nu au avut șansa să termine 8 clase, să le termine prin integrarea în acest program“, ne-a spus Gheorghe Osalciuc, primarul comunei Voila. 
Conform anunţului postat pe platforma electronică de achiziţii publice, persoanele incluse în proiect (preşcolari, şcolari, tineri sau adulţi) vor primi câte o masă caldă pe zi, valoarea estimată unui meniu fiind de 13,5 lei pe zi, o valoare mult mai mare decât alocaţia de hrană a unui medic care face gărzi sau a unui pacient internat în spital cu o boală obişnuită.
În caierul de sarcini se arată că beneficiarii  proiectului vor beneficia de o masă caldă timp de 140 de zile (masa nu se acordă în zilele libere şi în vacanţe).

foto: arhivă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.