Abandonată în sertare la Ministerul Transporturilor: Autostrada BRAŞOV – Făgăraş

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat că dorește realizarea a trei proiecte: Autostrada Brașov – Făgăraș, o autostradă spre sudul litoralului și continuarea magistralei de metrou M5 care să traverseze Bucureștiul de la est la vest, scrie News.ro. „A13 Brașov – Făgăraș, acest sector între Brașov și Făgăraș, a făcut parte din Autostrada Transilvania și a fost cumva abandonat undeva în sertare de 10 ani să spunem și aș vrea să-l scoatem de acolo și să îl facem pentru că traficul cere acest sector și ajută și Moldova, ajută și zona Brașovului, ajută și sudul țării, e un coridor important de conectare. Am spus doar Brașov – Făgăraș pentru că Sibiu – Făgăraș este deja aproape finalizat studiul de fezabilitate în derulare de cinci ani și acolo lucrurile sunt mai avansate”, a explicat ministrul Transporturilor.
El a afirmat că un alt proiect este realizarea unei autostrăzi spre sudul litoralului, care să ocolească stațiunile aglomerate. „Un alt proiect este continuarea Autostrăzii A4 spre sudul litoralului, adică acea autostradă care merge de la nord la sud ca ocolitoare a Constanței să continue peste Canalul Dunăre Marea Neagră, să treacă pe la vest de Lacul Techirghiol și să ajungă cel puțin în prima fază cel puțin până în zona Olimp, un bypass al stațiunilor aglomerate. Avem o fază avansată, un studiu de fezabilitate acolo, numele nu e chiar clar la ce se referă, se numește Alternativa Techirghiol. E un obiectiv important pe care îl vom urmări să lansăm acest proiect pentru că are beneficii importante și trebuie construit”, a menționat ministrul Transporturilor.

Un comentariu la „Abandonată în sertare la Ministerul Transporturilor: Autostrada BRAŞOV – Făgăraş

  • ianuarie 19, 2021 la 6:49 am
    Permalink

    Sibiu-Fagaraș,este aproape finalizat….,,doar STUDIUL de FEZABILITATE,, acesta va fi reactualizat in fiecare an,sunt bani mulți la aceste studii! Daca un elev de cl.x,iși pune ambiția….in trei luni face acest studiu!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.