Lucrări de iarnă la Cetatea Făgăraş

Lucrări de iarnă la Cetatea Făgăraş. Pe şantier sunt şi în această perioadă 90 de muncitori. Chiar dacă este iarnă, proiectul de restaurare a Cetăţii Făgăraş nu este suspendat. Muncitorii firmei care face lucrările s-au întors pe şantier în 4 ianuarie 2021.

Screenshot_20210115_142240„Pe perioada sezonului rece se efectuează lucrări la structura de lemn la podul de pe latura nord, grinzi transversale și podina de rezistență. Se lucrează de asemenea la ziduri, se pregătesc zidurile din incintă în vederea restaurării în perioada când va fi cald. Se lucrează la atelierele meșteșugărești, la armătura stâlpilor peste parter și implicit la subsol, la tencuieli interioare, acolo avem o sursă de căldură. Se lucrează în bastionul de pe latura sud-vest, la interior. De asemenea, se lucrează la montarea schelei pe castel, în curtea interioară în vederea decapării tencuielii exterioare, dar și la armarea bolților pe bastionul de pe latura nord cu vest și se pregătește schela pentru învelitoare pe latura de vest a castelului “, a declarat pentru NOVA TV Fagaras, ing. Vasile Ciulea, șef de șantier.
Lucrările de restaurare şi valorificare a Cetăţii Făgăraş, pentru care autorităţile locale au obţinut o finanţare europeană nerambursabilă, au început în vara anului trecut. Valoarea totală a investiţiei este de  21.805.731 de lei, din care valoarea finanţării nerambursabile este de 21.369.616 lei (reprezentând 98% din valoarea eligibilă a proiectului).

Screenshot_20210115_142204 Screenshot_20210115_142219

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.