Se prelungește starea de alertă în România cu 30 de zile

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat prelungirea stării de alertă în România, începând de miercuri, 13 ianuarie, pentru o perioadă de 30 de zile. Vechile restricții se mențin. Nu vom putea circula în grupuri mai mari de 6 persoane, nu ne vom putea deplasa în intervalul orar 23.00-5.00.

Prezentăm câteva dintre restricțiile decise de autorități:

  • Se consideră necesară menținerea obligativității purtării măștii de protecție în spațiile publice, la locul de muncă, în spațiile comerciale, precum și în mijloacele de transport în comun.
  • Se propune menținerea interdicției desfășurării de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spații închise şi/sau deschise, publice şi/sau private.
  • Se propune menținerea interdicției organizării de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive etc.) în spaţii închise și deschise cum ar fi, fără a se limita la acestea, saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente.
  • Se propune menținerea interdicției de circulație în interiorul localităților pentru persoanele aflate în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparțin aceleiași familii, precum și formarea unor asemenea grupuri.
  • Se propune menținerea interdicției de circulație în toate localitățile, pentru toate persoanele, în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 23.00 – 05.00, cu excepții motivate.

Textul integral al hotărârii și al anexei, conform Digi24:

Hotarare-CNSU-nr.-3-din-11.01.2021-prelungire-alerta

Anexa-HCNSU-3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.