Meteorologii anunță o răcire accentuată a vremii. Temperaturi minime de până la -18 grade Celsius

Vremea se va răci treptat în toată țara în perioada 11-24 ianuarie, cu temperaturi minime care vor atinge, pe timpul nopții, -15 grade Celsius, informează Administrația Națională de Meteorologie (ANM). După data de 20 ianuarie, vremea se va încălzi, cu temperaturi normale pentru această perioadă a anului. Precipitații sunt posibile în prima parte a intervalului și după data de 20 ianuarie.

În Transilvania, vor fi maxime de 0-1 grade și minime de 3 grade în primele zile ale intervalului. Cele mai scăzute temperaturi se vor înregistra în depresiuni. În perioada 14-20 ianuarie, maximele vor fi între -8 și -4 grade și minime cuprinse între -18 și -10 grade.

După 20 ianuarie, vremea se va încălzi, astfel că maximele vor ajunge la -2 grade, iar minimele se vor situa între -10 și -7 grade. Pricipitații sunt posibile în tot intervalul, dar mai ales în prima săptămână a prognozei și după data de 20 ianuarie.

La munte, temperaturile vor fi normale în primele trei zile ale intervalului, cu maxime cuprinse între -5 și -3 grade și minime în jur de 8 grade. În perioada 14-20 ianuarie, vremea va deveni rece, geroasă, mai ales pe timpul nopții. Maximele vor fi cuprinse între -12 și -10 grade, iar minimele vor fi în jur de -18 grade.

După acest interval, temperaturile vor crește, cu maxime cuprinse între -6 și -4 grade, și minime de -10 grade. Se vor înregistra precipitații pe tot parcursul intervalului, dar cu o probabilitate mai mare până în 14 ianuarie și după 20 ianuarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.