Comuna Sâmbăta de Sus a schimbat operatorul de salubritate

Comuna Sâmbăta de Sus  a schimbat operatorul de salubritate. Anunțul a fost făcut aseară de primarul comunei, pe contul de socializare de pe facebook. Operatorul ales este societatea de la Victoria, Ecosistem SRL, societatea Asociației Intercomunitare Ecosistem din care comuna Sâmbăta a făcut parte până în anul 2017. Primarul comunei Sâmbăta motivează schimbarea operatorului pe baza mai multor rațiuni, una din acestea fiind prețul mult mai mic practicat de firma din Victoria.
morariu nicuAșa cum poate ați văzut, astăzi a ridicat gunoiul din comună, firma SC Ecosistem SRL de la Victoria.
Ca urmare, cred ca trebuie să vă informăm care au fost motivele care au stat la baza schimbării operatorului de salubritate.
1. Societatea Ecosistem SRL de la Victoria înființată în 2011 este firma Asociației Intracomunitare Ecosistem, cu sediu la Victoria din care fac parte comunele: Viștea, Drăguș, Arpaș, Ucea, Cârțișoara, Sâmbăta și orașul Victoria. Comuna Sâmbăta s-a autosuspendat din asociație în 2017, nimeni nu știe din ce motive, si acum am considerat ca nu este normal ca serviciul de salubritate în comuna să fie făcut de către firma CL Făgăraș, Salco, din moment ce noi suntem printre proprietarii firmei de la Victoria.
2. Tarifele practicate de către Sc Ecosistem SRL sunt identice pentru toti membrii asociatiei, respectiv 10 RON/persoane fizice si 25 RON pentru persoanele juridice pe lună, în cazul în care se depășește 0,25mc, persoanele juridice trebuie să plătească diferența. Tariful practicat de Salco era stabilit de către CL Sâmbăta la 11,8 RON de persoana si 120 pentru persoanele juridice, deci mult mai mare si acum am observat că la Făgăraș se propune un tarif de aproape 15 RON pe luna pentru persoanele fizice.
3. Era absolut necesar să plecam de la Salco pentru ca cei de la Mediu ne amendau lunar pentru ca nu colectam selectiv gunoaiele si in perioada următoare o sa ne organizam sa facem acest lucru.“,  spune Nicolae Morariu, primarul comunei Sâmbăta de Sus.
Așadar, cetățenii comunei sunt invitați până în data de 15 ianuarie la sediul Primăriei Sâmbăta de Sus, pentru a semna declarațiile de impunere pentru salubritate, pentru persanele fizice și la sediul Asociației de la Victoria( Primăria Victoria), pentru a semna contractele de salubritate pentru persoanele juridice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *