Vaccinul anti-COVID a ajuns și la Spitalul din Făgăraș

Vaccinul anti-COVID -19 a ajuns și la Spitalul din Făgăraș. 40 de doze au fost repartizate pentru prima zi de vaccinare în unitatea medicală din municipiul nostru iar astăzi începe imunizarea. 

adeverinta vaccinareLuni, 4 ianuarie este prima zi de vaccinare anti-COVID 19  la Făgăraș. 40 de cadre medicale de la Spitalul Municipal Făgăraș vor fi imunizate începând cu ora 9.00. Potrivit conducerii spitalului, în zilele următoare, acțiunea de vaccinare va continua și alte zeci de vaccinuri vor ajunge la unitatea medicală din Făgăraș.

Prima persoană  imunizată din cadrul spitalului a fost o asistentă de la Sectia de ATI. Astăzi sunt programate la vaccinare 40 de cadre medicale, urmează ca mâine alte peste 30 de cadre medicale să fie imunizate“, ne-a spus dr. Mihaela Pandrea, managerul Spitalului Municipal Făgăraș.

Vaccinarea românilor care vor să se imunizeze împotriva noului coronavirus se va desfăşura în baza unui sistem de programare, astfel:

Etapa 1: Lucrătorii din sistemul medical vor fi programaţi de către unităţile angajatoare

Etapa 2: Pacienții cu boli cronice şi persoanele peste 65 de ani vor fi programaţi prin medicul de familie şi prin intermediul direcţiilor de asistenţă socială din cadrul Consiliilor locale. Personalul esenţial va fi programat prin instituţiile angajatoare

Etapa 3: Populaţia generală va avea trei modalităţi diferite de programare – prin platforma unică, telefonic, individual prin sistemul online sau prin intermediul medicului de familie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.