Comuna Şercaia a scăpat de „scenariul roşu” de coronavirus

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Braşov a adoptat ieri Hotărârea nr. 76/29.12.2020, prin care constată scăderea sub 3 cazuri la 1.000 de locuitori a ratei de incidenţă cumulată calculată la 14 zile a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2 în comuna Şercaia. Practic, prin această decizie, comuna amintită a ieşit din „scenariul roşu”, ceea ce înseamnă că pot fi deschise restaurantele care funcţionează în spaţii închise.
De altfel, potrivit datelor disponibile pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică Braşov, în 29 decembrie, incidenţa îmbolnăvirilor cu noul coronavirus în comuna amintită era de 0,67 cazuri la 1.000 de locuitori, ceea ce înseamnă că restaurantele, barurile sau cafenelele din comună pot funcţiona la jumătate din capacitate, asta în condiţiile în care este permisă activitatea acestor unităţi printr-o hotărâre a Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţe.
Potrivit legislaţiei, în „scenariul roşu” restaurantele, cafenelele, barurile, sălile de jocuri de noroc din spaţii închise nu pot funcţiona. Fac excepţie restaurantele sau cafenelele care fac parte din unităţi de cazare (hoteluri sau pensiuni), care sunt deschise numai pentru persoanele cazate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.