Început de an fără gunoaie ridicate din oraș?

Dacă ieri situația era una incertă cu privire activitatea societății Salco Serv pentru anul 2021, astăzi putem spune că este și mai incertă. Proiectele de hotărâre privind tarifele societății pentru anul 2021 au fost amânate și potrivit conducerii Salco Serv, în lipsa unor tarife aprobate de consilieri, societatea nu va putea ridica gunoiul de la 1 ianuarie, potrivit normativelor în vigoare. 

Ședința, la care au luat parte doar 12 consilieri din cei 18 aleși de făgărășeni, ( au lipsit: Valentin Clonț- Pro România, Iuliana Aldea – Pro România, Ion Negrilă -PSD, Nicolae Butunoiu – PSD, Mădălin Colibaș -Partida Romilor, Ovidiu Popa- independent) a fost una destul de gălăgioasă, în care nu s-a respectat înscrierea la cuvânt, așa cum prevede regulamentul Consiliului Local.

Mai mult, unul din consilierii locali a plecat înaintea începerii votului pentru cele trei proiecte de hotărâre de pe ordinea de zi. Este vorba de Cristina Paicu, de la USR, care a motivat plecarea din cauza lipsei de profesionalism, dar și neasumării răspunderii celor absenți față de societatea pe care o patronează.

Așadar, în sala de ședințe au rămas doar 11 consilieri, consilieri care au amânat cele trei proiecte de hotărâre până în luna ianuarie, la propunerea lui Johannes Klein de la FDGR, pe motiv că nu au fost oferite suficiente informații despre tarife. Proiectul privind noile tarife a fost amânat  cu 7 voturi pentru și 4 abțineri. Reamintim că pentru persoanele fizice conducerea Salco Serv a propus prețul de 14,5 lei/pers/lună.

Directorul interimar al Salco Serv nu a vrut să ne dea nicio declarație în urma amânării acestor proiecte, dar ieri Maria Suciachi a declarat că în lipsa unor tarife aprobate, Salco Serv nu va putea ridica gunoiul începând cu  ianuarie. Încă nu este clar ce va întâmpla de la 1 ianuarie cu privire la gunoiul menajer. Ulterior, conducerea societății ne-a transmis că va emite un comunicat de presă, prin care va explica poziția societății cu privire la votul de astăzi al consilierilor.

Vezi video ședința de astăzi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.