Ședință de consiliu extraordinară. Noile tarife propuse de Salco Serv, pe masa consilierilor locali

Consilierii locali se întâlnesc  marți, 29 decembrie, începând cu ora 10, în ședință extraordinară. Ședința a fost convocată de 15 dintre consilierii locali, consilieri care sunt și acționarii majoritari  ai societății Salco Serv. Pe ordinea de zi sunt proiecte privind tarifele propuse de Salco Serv SA, pentru anul 2021, dar și aprobarea cotei de dezvoltare. 
Astfel, noile tarife și taxe, printre care cele privind colectarea deșeurilor reziduale și biodegradabile de la persoane fizice și persoane juridice, au fost aprobate de Adunarea Generală a Acționarilor, urmând ca mâine să ajungă, conform prevederilor legale și în plenul Consiliului Local.
Sunt aproape 80 de tarife, pentru serviciile prestate de Salco Serv, care vor trebui aprobate. Pentru  persoanele fizice s-a propus majorarea taxei de salubritate de la 9 lei/ pers/lună la 14,5 le/pers/lună, reprezentanții Salco venind în fața aleșilor cu toate documentele necesare ( fișe de fundamentare, memorii tehnico-economice, în care sunt detaliate categoriile de cheltuieli considerate în alcătuirea fiecărui tarif.
În schimb, pentru persoanele juridice care predau operatorului materiale reciclabile, taxa pe salubritate va scădea de la 160 lei/mc la 134 lei/mc. Totuși, cei care nu vor colecta selectiv vor scoate mai mulți bani din buzunare. Este vorba de o taxă propusă de 180,3 lei/mc.
Proiectele de hotărâre, precum și documentele prin care se justifică aceste creșteri, le puteți consulta AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.