Dumitru Flucuș, noul deputat PNL de Brașov, vrea reorganizarea teritorială a României şi depolitizarea administraţiei

Doi dintre noii deputaţi ai PNL Braşov,  Ionuţ Banciu şi Dumitru Flucuş, şi-au prezentat joi, într-o conferinţă de presă, principalele obiective pentru mandatul 2020 – 2024, scrie Bună Ziua Brașov.
Astfel, Dumitru Flucuş a enumerat trei legi importante pe care le-ar dori aprobate de Parlament. „Am în vedere reorganizarea  administrativă a României. În primă fază, voi propune acest proiect grupului PNL din Parlament şi sper ca pentru el să obţin sprijin”, a declarat Flucuş. El nu a dorit să dea prea multe detalii privind această iniţiativă, însă a precizat că şi-ar dori ca România să adopte modelul polonez: „Cred că judeţele sau comunele ar trebui să se grupeze după funcţiuni”, potrivit bzb.ro. 


Un alt proiect din agenda lui Flucuş este Legea responsabilităţii, prin care, a explicat el, „fiecare cetăţean sau instituţie va răspunde pentru ce declară sau semnează. Cred că este timpul să terminăm cu tot felul de manipulări”.
Nu în ultimul rând, Dumitru Flucuş a spus că va  milita în Parlament şi pentru „depolitizarea administraţiei”, opinia lui fiind că „tot ce este sub ministru trebuie depolitizat, iar fiecare post trebuie scos la concurs. Cred că în acest mod putem însănătoşi şi viaţa politică”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.