Polițiștii brașoveni au primit 27 de sesizări referitoare la procesul electoral. 11 dintre ele au fost infirmate

În cele 8 ore de la deschiderea secțiilor de vot, la nivelul județului Brașov nu au fost semnalate probleme deosebite din punct de vedere al ordinii publice, potrivit reprezentanților Insoectratului de Poliție Județean Brașov.

Până la acest moment au fost înregistrate 27 sesizări referitoare la posibile fapte, care au legătură cu procesul electoral, dintre acestea 11 au fost infirmate, iar 16 sunt în curs de cercetare.

„Nu au fost aplicate sancțiuni contravenționale și nu au fost constatate fapte de natură penală. Structurile teritoriale din cadrul Ministerului Afacerilor Interne angrenate în organizarea și desfășurarea alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților din anul 2020 au luat toate măsurile, potrivit competenței, pentru asigurarea unui climat de liniște și siguranță publică. Toți angajații din cadrul Ministerului Afacerilor Interne angrenați în misiunile de astăzi acționează cu profesionalism și celeritate și acordă maximă atenție rezolvării sesizărilor privind posibile incidente electorale. Toate sesizările privind săvârșirea unor contravenții sau infracțiuni electorale sunt și vor fi tratate cu echidistanță, indiferent de calitatea persoanelor care fac sesizarea sau care sunt vizate de aceasta”, au declarat reprezentanții IPJ Brașov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.