Pregătiri pentru accesarea fondurilor europene, la Beclean

Nu mai este o noutate faptul că în multe localități, primarii gospodari care au accesat fonduri europene, au reușit să realizeze proiecte mărețe, benefice pentru comunitate. S-au introdus rețelele de apă-canal, s-au asfaltat drumuri, s-au realizat trotuare și s-au modernizat școli și grădinițe, lucrări care nu s-ar fi putut realizat doar cu fondurile tot mai puține din bugetul local. Și pentru că de anul viitor începe un nou exercițiu financiar, deja mulți din reprezentanții autorităților locale au început pregătirile pentru accesa fonduri europene. 

Tot din acest motiv, primarul comunei Beclean a fost ieri la Ministerul Fondurilor Europene, unde a avut o întâlnire cu ministrul Marcel Boloș.

Știm că finanțarea din fonduri europene este extrem de importantă, este o sursă esențială pentru a aduce plus valoare în comuna noastră și de a derula proiecte de infrastructură, care sunt extrem de necesare. În acest sens, am avut o întâlnire cu domnul ministru, pentru a pregăti proiecte pentru exercițiu financiar următor“, ne-a spus Claudiu Motrescu, primarul comunei Beclean.

Și în această comună, autoritățile cunosc faptul că fără accesare de fonduri europene, multe din proiectele importante și mari ale comunei ar întârzia foarte mult sau chiar nu ar fi posibil de realizat.

„Am schițat o strategie. Începem să pregătim documentația pentru apă-canal, în continuare, pentru că avem cinci sate ale comunei, unde este parțial rezolvată această problemă. Dar mai avem mult de lucru vizavi de străzi, trotuare, rigole, podețe. Acestea ar fi prioritățile noastre, pentru exercițiul financiar următor“, ne-a mai spus primarul comunei Beclean.

În tot acest timp continuă și lucrările demarate deja în comună, lucrări care au fost îngreunate de situația epidemiologică în care ne aflăm.

 

The specified slider is trashed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.