Decizie de la județ: Masca de protecție, obligatorie în toate spațiile publice închise și deschise din județul Brașov

Instituția Prefectului – Județul Brașov anunță faptul că în cadrul Comitetului pentru Situații de Urgență Brașov s-au luat mai multe măsuri pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus. Una din măsurile luate la nivel de județ este obligativitatea purtării măștii de protecție pentru toate persoanele cu vârsta de peste 5 ani, în toate spațiile publice închise sau deschise din județul Brașov. Asta deși sunt localități unde nu este înregistrat niciun caz de infectare. Mai mult, sunt localități din județ unde incidenta este sub 1,5 la mia de locuitori, cum este cazul Făgărașului.

INFORMARE DE PRESĂ

► Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Brașov a adoptat astăzi Hotărârea nr. 29/21.10.2020, privind funcționarea în „scenariul roșu”, pentru o perioadă de 14 zile, a Liceului „Șt. O. Iosif” din Rupea și a Școlii Gimnaziale Cristian.

► De asemenea, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Brașov a adoptat Hotărârea nr. 30/21.10.2020, privind instituirea unor măsuri suplimentare pentru reducerea riscului de contaminare cu noul coronavirus la nivelul județului Brașov.

Printre aceste măsuri se numără:

– Obligativitatea purtării măștii de protecție pentru toate persoanele cu vârsta de peste 5 ani, în toate spațiile publice închise sau deschise din județul Brașov.

– Interzicerea organizării de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc.) în toate spațiile din județul Brașov cum ar fi – fără a se limita la acestea – saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente.

– Interzicerea circulației persoanelor în județul Brașov în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparțin aceleiași familii, precum și formarea unor asemenea grupuri.

Hotărârile nr. 29 și 30/21.10.2020 ale Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Brașov sunt disponibile aici:

Hot-CJSU-nr.30

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *