Parcul Regina Maria va fi extins. Vor fi plantați sute de arbori

Un teren nefolosit din zona Parcului „Regina Maria“ va fi împădurit în această toamnă. Aleșii locali au aprobat un acord de parteneriat cu Asociația „Creștem România Împreună“, pentru o acțiune comună de plantare de puieți pe o suprafață de 10.000 mp, de lângă fostul ștrand municipal.

Având în vedere faptul ca Parcul Regina Maria va intra în modernizare, prin accesarea de fonduri europene, reprezentanții Primăriei Făgăraș au identificat o suprafaţă de teren de 10.000 mp în partea de est a fostului ștrand municipal, care se pretează la plantarea lui cu arbori-tei, mărind astfel suprafaţa Parcului Regina Maria și aducându-i o plus valoare. Astfel în această toamnă, sute de puieți de tei vor fi plantați în această zonă.

Împreună cu asociația „Creştem România împreună“ avem în plan să plantăm în zona unde vom construi bazinul semiolimpic, în spatele acestuia, puieți de tei pe o suprafață de un hectar. Acordăm o importanţă crescută identificării celor mai bune soluţii pentru rezolvarea problematicilor de mediu, pentru creşterea sănătăţii populaţiei, crearea şi menţinerea unui mediu înconjurător cât mai puţin poluat“ , ne-a spus Gheorghe Sucaciu, primarul Făgărașului

Proiectul „’Plantează în România” reprezintă o acţiune diseminată şi implementată la nivel naţional. Aceasta este dedicată naturii cu îndemnul la educaţie ecologică a oamenilor, ajungând să fie cel mai mare proiect de plantări cu voluntari din România. Acţiunea are ca scop implicarea activă a societăţii şi a comunităţilor locale având ca obiectiv rezolvarea unor probleme ale mediului şi creşterea gradului de educaţie de mediu .

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.