„Nici tata nu a crezut în acest virus iar când a ajuns la spital a fost prea târziu“

„Nici tata nu a crezut în acest virus iar când a ajuns la spital a fost prea târziu“, așa își începe mărturisirea cu lacrimi în ochi, fiica unui făgărășean care s-a stins din viață de curând, în urma infectării cu noul coronavirus.

mandaIoan Manda  era cunoscut de mulți făgărășeni. A lucrat ca șef în pază la Combinatul Chimic de unde s-a și pensionat. Una din fiice ne-a mărturisit că în a doua jumătate a lunii septembrie, acesta a fost nevoit să stea izolat la domiciliu, find contact direct cu o persoană depistată pozitiv. Nu se temea de acest virus și nici nu credea în existența lui, ne-a spus Simona Manda, fiica bărbatului. În data de 24 septembrie a început să aibă primele simptome.

„2-3 zile a făcut febră, 37 -37,5 grade Celsius și spunea că nu e nimic,  că e doar o răceală și lua paracetamol. După aceea, de pe 26 septembrie a început să facă febră mare, 39-39,5 grade Celsius. Doctorul i-a tot spus să meargă la spital, dar el nu credea, că nu e adevărat și a refuzat. Pe 28, 29, 30,  septembrie a stat foarte rău. A început să vomite, să aibă diaree, nu mai avea putere și abia apoi pe 1 octombrie a ajuns la spital la Făgăraș unde i-au făcut testul, care a fost pozitiv De aici, sâmbătă, 3 octombrie l-au dus de urgență la Sibiu și de la Sibiu, cu elicopterul, la Arad. Eu am sunat duminică dimineața la Arad și mi-au spus de acolo că a ajuns într-o stare foarte gravă. Încă de la Făgăraș mi-au spus că avea saturația de oxigen în sânge de 60%, probabil erau afectați plămânii. Avea și diabet și probabil și acest lucru i-a afectat.“ne-a spus Simona Manda, fiica bărbatului.

Duminică, în 11 octombrie, făgărășeanul de 66 de ani s-a stins din viață. Durerea a fost cu atât mai mare cu cât nici Simona, care este în Italia, nici sora ei, care este în Spania nu au putut să-și conducă tatăl pe ultimul drum. Procedura pentru înmormântarea celor cu COVID  spune că înhumarea se va efectua în cel mai scurt timp disponibil și doar fratele lor a putut  să-și ia rămas bun de la tatăl lor.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Un comentariu la „„Nici tata nu a crezut în acest virus iar când a ajuns la spital a fost prea târziu“

  • octombrie 16, 2020 la 4:27 pm
    Permalink

    Dumnezeu să-l odihnească în pace. Am copilărit cu Ion,nu-mi vine să cred…..

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.